En vintersöndag på Billingen

Det är helt fantastiskt vad många Skövdebor det är som åker skidor på Billingen. En vintersöndag på Billingen är något helt fantastiskt. Detta måste ses på plats. Tänk på detta alla politiker i stan, ni är hjärtligt välkomna upp till Billingen för att se hur mycket folk det är som åker skidor. Detta är friskvård på hög nivå. Tänk på det när ni ska fördela fritidspengarna. Vilken anläggning  häromkring kan konkurrera med den mängd människor som är på berget? Nu har beslut tagits om att bygga en lekplats för en miljon  kronor. En miljon kronor som istället skulle kunna bidragit till en utökad konstsnöanläggning, omklädningsrum etc. Jag har inget mot lekplatser men de ska väl ändå byggas i närhet till där folk bor – i bostadsområden där det är lätt för barnen att springa ut till en lekplats istället för att man ska ta bilen och åka upp till Billingens lekplats. Barnen är välkomna till berget och kan åka pulka, gå i skidskola, åka skridskor och leka i de snöhögar som finns på stadion. På sommaren kan familjer åka hit och fiska, vandra i naturen och grilla.

Jag körde ett distanspass idag på ca 30 km. Det går lite trögt i spåret, men det går betydligt lättare om man står bredvid spåret och åker. Jag tror att anledningen till att det går trögt är att snön har blivit riktigt torr i spåret och då glider det inte så bra. Snökristallerna slits helt enkelt ut av allt folk som åker. Det blir mycket stakning på ett varv nu när man förlängt rundan med ett varv på Hållsdammen, detta känns i tricepsmuskeln som får jobba mycket.

Tre dagar kvar och sedan börjar Veteran-SM på torsdag. Lite oroligt med vädret…. Just nu snöar det ute men det ska ju bli mildväder och det är lite knixigt med vallan. Men vi får se hur det ser ut om några dagar.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: