Vallning inför tävling

Nu blir det många timmar i mitt vallarum. Det drar nämligen ihp sig till stortävling. Jag kommer att köra två SM distanser. Det blir 10 km på torsdag och 30 km på fredag. Enligt alla väder prognoser så kommer det att bli två helt skilda fören dessa två dagar. På torsdag så kommer det att vara mildväder och på fredag så kommer det att vara fruset. Detta betyder naturligtvis två olika sorters vallningar. Jag kommer att göra i ordning glidytorna hemma innan vi åker till SM.

Fästvallan kommer jag att fixa på plats när jag ser snön på nära håll. Så nu blir det till att stå i vallarummet hela kvällen idag och i morgon. Jag kommer att lägga ett grafitparrafin i botten. Detta paraffin är väldigt hårt och tätt. Ovanpå detta lägger jag ett skigo HF paraffin gult som är för mildväder. Sen så blir det en toppning med ett swix pulver FC8 cera. Dessa skidor tror jag kommer att fungera på torsdag. Jag gör även i ordning ett par skidor till för torsdagens tävling och på dessa lägger jag grafit i botten igen. Sedan så blir det ett HF paraffin från swix HF8, sen toppar jag med skigo fluid C22. Nu har jag två par skidor som jag tror kommer att gå bra på torsdag.

Jag kommer även att göra i ordning ett par skidor inför fredagen. Det blir även här ett grafitparaffin i botten, men sedan så får det bli ett HF paraffin av lite hårdare modell i och med att det kommer vara kallare på fredag. Jag tror på ett blått. Här kommer jag antagligen inte att behöva någon toppning.

Så här ser jag ut när jag vallar:

Micke vallar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: