Tillbakablick från 2013

Nu är 2013 snart slut och man tycker, som vanligt, att året gått så fort, så fort. Sitter just nu och tittar på Rapports Årskrönika och man inser att det är mycket som hänt under året, även om det mest är negativa saker som visas i programmet. Självklart har det varit massa positiva saker som har hänt också och det är nyttigt att tänka efter lite grann och se vad man har varit med om.

Vi hade en riktigt bra vinter med mycket snö och möjlighet till skidåkning. Micke hade ett antal skidkurser med engagerade skidåkare som ville lära sig åka skidor bättre och snabbare. I början av februari åkte vi till Ånnaboda där Micke skulle vara med på Masters SM. Resultatet blev två silvermedaljer och fantastiska dagar med perfekt skidföre och strålande sol. Härligt att se alla pigga skidåkare i alla åldrar. I mitten av februari kom då höjdpunkten – Masters World Cup i Asiago och Micke kom hem med en bronsmedalj och en fjärde plats. Jag har nog aldrig hört Micke så fullständigt slutkörd när han ringde hem – men ändå väldigt glad förstås!

10 april hade vi kick-off i golfklubben och då låg fortfarande snön kvar på banan så golfsäsongen blev senare än vanligt. I början av maj åkte vi på golfresa till Polen och första dagen var det 25 grader varmt på banan och alla blev rödbrända av solen. Övriga dagar av resan hade vi extrem tur med uppehåll under golfrundorna och ösregn och åska på kvällarna. I slutet av maj bar det av till Stockholm och vi såg Bon Jovi på Stockholms stadion och det blev en oförglömlig kväll.

I juni firade vi Andreas och Karins student. Solen strålade och vi hade fina fester för båda två med släkt och vänner och massa god mat och dryck. Vi hade bestämt att vi denna sommar skulle fira semester på hemmaplan och hoppas på bra väder. Om vädret blev dåligt (svenska sommaren är ju rätt opålitlig) skulle vi ta en restresa till hösten. MEN, vi hade en superfin sommar med mycket golfspel på perfekta banor, båtåkande och grillkvällar. Fantastisk sommar och alla var glada! I början av augusti firade vi Lars 70-årsdag med en dag full med aktiviteter, god mat och glatt sällskap. I augusti började vi jobba igen och det kändes inte ens jobbigt efter denna superfina sommar. 24 augusti åkte Micke Alliansloppet på rullskidor i Trollhättan och var mycket nöjd efter tävlingen. Första helgen i september åkte Micke och hans herrklubb på en långhelg till Spanien och här hemma fick vi en försenad superhelg med 25 grader och solsken. Lite roligt att prata med Micke i Spanien där det regnade och här hade vi kanonväder.

Den 14 september var det dax för rullskid-sm och tävlingen hölls i Falköping. Första dagen gällde det 48 km och vi (jag och Lars) såg redan på första varvet att Micke såg plågsamt trött ut och han orkade inte ens ta emot vattnet som vi höll fram. Han kämpade på tappert och lyckades ändå knipa en andra plats, som jag tror han är nöjd med idag – även om han var lite besviken då. På söndagen var det sprint uppför Mössebergsbacken fram till Bredablick. Då var det en helt annan Micke som sprintade uppför backen och knep SM-guldet. Formen kan verkligen skifta från dag till dag.

Resten av hösten har varit fullspäckad med jobb. Micke började jobba i ett nytt projekt och har tillbringat halva veckorna i Göteborg och jobbat mycket, vilket tyvärr har gjort att träningen har fått komma i andra hand. I november var vi på tjänsteårsfest på Volvo och Micke har nu jobbat där i 25 år – inte dåligt. Mycket trevlig fest var det! Och nu är det december och det är fortfarande ingen kyla och ingen snö. Men vi hoppas på ett 2014 med minusgrader så att det i alla fall går att få fram lite konstsnö.

Idag har vi bokat nästa helg i Långberget och där verkar det nu bli snö och minusgrader så vi hoppas på en givande resa.

Nu ser vi fram emot att få fira in 2014 och det ska bli ett spännande år hoppas vi. Vi har förmånen att få fira en 20-åring, en 25-åring, en 50-åring och en 70-åring. Ska bli kul!

Mickes höjdpunkt under 2013!

Mickes höjdpunkt under 2013!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: