Sommardagar på kusten

Vi har tillbringat ett par dagar på västkusten -närmare bestämt Härmanö på Orust. Vi har vänner som har en stuga där med ett läge som är helt ofattbart. En liten stuga som ligger insprängd mellan klipporna och utsikten är rätt ut mot havet. Vi tog bilen och drog iväg på morgonen, parkerade på långtidsparkeringen i Tuvevik och med 10 sekunders marginal hann vi med färjan vi hade tänkt oss.

7 minuters båtfärd och sedan var vi framme på Piren på Gullholmen. På Gullholmen finns helt ofattbara sommarhus till helt ofattbara priser men våra vänner har en liten, söt stuga som ligger helt isolerad från övriga turister. På ön finns inga bilar så det är bara att bära och sista biten till dem så går man på spångar och på klipporna. När vi kom fram bjöds det på kaffe och hembakade mandelkubb. Efter detta så tog vi ekan och Jacob rodde oss ut till några klippor en bit bort och där badade vi i havet och det var ca 25 grader i havet.

Lite senare på kvällen stack Jacob och Micke ut och fiskade. Efter några timmar kom de tillbaka och Micke var väldigt lycklig och visade stolt upp de 7 fiskar han fått upp. Två torskar, tre makrillar och två gråsej. Jacob var snäll och rensade allt. På kvällen satt vi på deras brygga och åt en god middag. Vi satt ute och pratade till kl 01.00 och då var det (enligt uppgift) 23 grader. Sverige är helt otroligt vackert och härligt på sommaren när man visar sin bästa sida.

Igår så rodde vi ut och fiskade igen men tyvärr ingen fångst. Innan vi tog färjan hem så gick vi ner till hamnen och kollade båtar och åt mjukglass. Det var de värsta båtar jag sett på flera år….. Märks att norrmännen invaderar västkusten på somrarna för det är norska flaggor överallt och båtarna är av typen gigantiska.

Idag så åkte vi ut med båten på Vänern och det var riktigt skönt i vattnet. Jag passade på att simma i 30 minuter för att få lite träning. Skönt att få vara på sjön en sådan här dag där det fläktar lite åtminstone.

Imorgon blir det åter träning efter 3 dagars vila. Jag tänkte cykla efter Micke på rullskidorna och vi börjar tidigt eftersom det lär bli varmt imorgon.

Härlig stuga

Härlig stuga

Solnedgång och grabbarna är på väg tillbaka från fisketuren

Solnedgång och grabbarna är på väg tillbaka från fisketuren

Fiskefångsten

Fiskefångsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: