Snöspaning på berget

I morse efter frukosten så anade jag genast oråd när Micke föreslog en promenad. Det händer nästan aldrig faktiskt. Men snabbt förstod jag att han ville upp på berget och kolla snösprutningen. Så det var bara att pälsa på sig eftersom det var -9 grader ute. Vi gick upp på berget och där stod kanonerna och sprutade snö för fullt, härligt att se. När vi går där och inspekterar, vem möter vi då om inte Mickes pappa som antagligen är där av samma anledning som vi, hmm… de är verkligen snöfantaster i den svenssonska familjen.

Nu skriver Micke:
Det var 9 kanoner och en tunna som gick för fullt. Tyvärr så klarar inte systemet att köra alla kanonerna på en gång. Det borde varit en kanon till igång om det skulle varit optimalt. Jag blir lite trött på att det varje vinter alltid är något som inte går som det ska. I år så hade vi blivit lovade att allt skulle vara i sin ordning, men tyvärr så stämde inte det fullt ut. Men det var i alla fall ganska bra fart på grejorna så det är ganska okej ändå, men jag vill att det ska gå på max hela tiden. Jag skulle kunna tänka mig att vi kommer att kunna åka skidor på måndag i nästa vecka, men jag lovar inget så har jag inte sagt för mycket.

Här händer det grejer.

Här händer det grejer.

Vackert vid Hållsdammen

Vackert vid Hållsdammen

I väntan på snön så var Emil och jag på gymmet för att dra i skiergmaskinen ( Stakmaskin ). Vi hade bestämt oss för att försöka göra grymma tider på 100 meter och det lyckades vi med. Jag drog 100 meter på 17,9 sek med maxbelastning. Emil drog 100 meter på 16,7 sek med samma belastning. Emils tid är verkligen i paritet med vad de riktigt duktiga skiergdragarna kan i göra ute i landet, bra draget Emil!!

IMG_3421

Mickes resultat

Mickes resultat

Igår firade vi traditionell Julafton med god mat, julgran och möjlighet att träffa familjen. Vi spelade spel och delade ut lite julklappar och det var lugnt och skönt. Hoppas ni alla hade en fin julafton och fick träffa era nära och kära. I år köpte jag och Ingela julmatkassar hos Stadsmissionen som delas ut till familjer som behöver och gå gärna in på länken om ni känner för att bidra och göra skillnad för några som behöver. http://www.stadsmissionen.se/Stodoss/webbshop/

Stolt morbror och söt bebis

Stolt morbror och söt bebis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: