Dagen före säsongspremiären

Idag började vår dag med att vi tog en promenad upp till berget för att titta hur det gått med snösprutandet under kvällen och natten. Det hade byggt på en del med snö men tyvärr så fick de stänga av kanonerna under en stor del av natten på grund av att det blev för milt. Under några timmar i natt var det bara -1 grad men när det närmade sig morgon igen så sjönk temperaturen till -6-7 grader igen och kanonerna kunde gå för fullt. Nu har det även börjats med att köra ut snö med lastmaskinen till de ställen där det inte går så bra att spruta snö. Den kalla temperaturen väntas hålla i sig så vi kommer garanterat att kunna åka skidor på Billingen under nästa vecka. Det fanns faktiskt spår som var dragna runt femman men med mycket genomslag. Så ska man ta sig ut så är det gamla skidor som gäller.

Nu på eftermiddagen så har jag tillbringat en del tid i källaren med att fixa ordning mina skidor inför morgondagens tävling. Tävlingen kommer att köras 4 varv på en milbana. Det verkar bli riktigt kallt runt -15 grader. Detta betyder att det blir lätt att valla fästvalla. Jag har lagt på ett riktigt tunt lager Toko grön grundvalla för att sedan ha lagt på en blå valla i ca 3-4 lager. Detta kommer garanterat att fästa bra i den kalla kärva snön. Som glidvalla har jag lagt Start BWLF. Detta är ett hårt lågflour parraffin som brukar fungera bra i kallare väder. Det är en ganska enkel och okomplicerad vallning som jag kommer att köra på i morgon. Jag har två alternativ i morgon. Alternativ 1 är att åka på dessa skidor som jag precis beskrivit och alternativ två är ett par skidor där jag har Start BWLF över hela skidan, alltså en ren stakskida. Jag ska känna mig för i morgon vilket alternativ jag kommer att välja.

Det blir tidig start hemifrån – vi åker strax före kl 5. Men jag och Fredrik har med oss ”supporter” som hjälper till med drickalangning och chaufförsbiten. Det är väldigt skönt att slippa köra hela vägen och skönt att kunna slumra lite i baksätet istället. Det ska bli spännande att se hur jag ligger till i min klass eftersom jag åkt väldigt lite skidor.

I eftermiddags var vi och levererade två par skidor och där träffade vi en riktigt söt liten hundvalp. Ingela ville helst smuggla ner den i handväskan och ta med hem men jag lyckades hindra henne.

Nu har vi ätit middag och slappar lite framför TV:n. Ska försöka komma i säng hyfsat tidigt så jag får så mycket sömn som möjligt. Håll tummar och tår nu för att tävlingen går bra i morgon!

En riktig söting!

En riktig söting!

IMG_0046

Det fanns spår dragna i den lilla snö som fanns

Det fanns spår dragna i den lilla snö som fanns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: