Totaltvåa i Dählie Ski Challenge!

Idag avgjordes Sverigecupen genom avslutningsloppet Skinnarloppet. Det blev ett tufft lopp där jag redan tidigt kände mig lite seg men jag bet ihop och genomförde loppet ganska bra ändå. Jag körde in på en 5:e plats och det var jag ganska nöjd med ändå. Men loppet var riktigt tufft. Jag valde att staka hela loppet och det blev en utmaning av stora mått. Det var många korta branta backar som tog rejält på överkroppen när man stakar. Men jag lyckades hålla uppe farten bra hela vägen även om jag gärna hade kommit lite högre upp i listan, men skönt är att veta att marginalerna fram inte är speciellt stora.

Det var ett fantastiskt startfält i Skinnarloppet i år med många världsstjärnor på startlinjen. Från Norge kom ett gäng mycket kompetenta åkare och de körde också till sig topplatserna. Faktiskt så var det enbart norrmän ända till plats 9 och på 10:e plats lyckades förste svensk, Jerry Ahrlin, placera sig. Öysten Pettersen vann, före Simon Östensen, Tore Björseth Berdal och sedan Gjerdalen. Dan Moberg gjorde en fin prestation och blev 11 och Patrik Johansson blev femtonde man.

Jag blev totaltvåa i cupen och det är jag riktigt nöjd med. Jag hade som mål innan cupen drog igång att försöka klara topp 5, men redan efter två lopp så kände jag att en topp 3 placering var inom räckhåll och nu blev det till slut en 2:a plats så jag kan inget annat vara än nöjd.

Nu är min tävlingssäsong slut för denna vintern och det känns faktiskt ganska skönt. Det har på något sätt varit lite pressande att hela tiden känna att jag måste prestera på topp och inte få göra någon dålig tävling. Eftersom tävlingarna gått under en väldigt begränsad tid så har jag också ständigt tänkt på att jag inte får bli förkyld och missa tävlingar men nu är det klart.

Det var väldigt fina priser i Skinnarloppet men jag lyckades dock få några priser som jag inte alls var speciellt intresserad av. Ett fågelhus till trädgården och en collegetröja med Skinnarloppet på i storlek Small (till herrar 50??) och sedan en bra grej, nämligen ett dagkort i Torsbytunneln. Sedan fick jag en tjusig glasstatyett som andrapris i Långloppscupen och den var fin.

Nu har vi kommit hem och nu ska jag packa upp och sedan lägga mig tidigt för jag är riktigt trött. Nu börjar träningen inför Göteborgsvarvet och där har jag fuskat rejält. Jag hade planen att springa en dag i veckan även under vintern för att vänja kroppen vid löpningen men det har tyvärr endast blivit något enstaka pass.

Trött efter målgången

Trött efter målgången

Aukland och Gjerdalen

Aukland och Gjerdalen

Pristagarna i Dählie Ski Challenge, H50

Pristagarna i Dählie Ski Challenge, H50

Dax för vätskepåfyllning

Dax för vätskepåfyllning

3 Responses to Totaltvåa i Dählie Ski Challenge!

 1. Att vara en av Sveriges bästa skidåkare är stort. Riktigt bra jobbat, Micke! Sänder dig ett stort GRATTIS!!!
  /Jan

  Ps. Göteborgsvarvet klarar du galant med den träning du har. 😉 Ds.

  • mickesskidblogg skriver:

   Tack sååå hemskt mycket. Ja det känns ganska häftigt när man tänker på att det inte finns så många i min ålder som åker lika fort. Det känns lite overkligt:-) Ja nu ska jag börja jogga lite försiktigt så att jag klarar mig från skador

   • Förståndigt angående löpträningen. För ett par år sedan löptränade jag alldeles för hårt, dvs mest intensiva och ”snabba” pass. Det slet på kroppen. Nu har jag succesivt ökat på mängden träning (kilometer/vecka) mot förr – men den mesta av träningen gör jag i väldigt lugnt tempo. Det fina är att med den utökade uthålligheten kommer oxå farten… Och några skador finns knappt längre. Så fortsätt med lugn träning och öka på längden lite försiktigt. Sen kan du ju lägga in några få lugna kontrollerade intervaller (motsvarande) också. Försiktigt! Skaderisken är hög för oss gubbar… 😉 Aja, jag vet ju att du kan allt det där. Lycka till! Kör gärna nått pass ihop med dig nån gång. Särskilt de långsamma gillar jag. Sen ska du få lära mig hur man tar Strupen på 6 minuter. 🙂 (Oj, vilket långt inlägg det blev.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: