En helg i Stockholm

Denna helgen har vi varit i Stockholm och hälsat på Helena och Jakob. De är vänner till oss som bor i Vällingby. Vi drog iväg redan vid 07:20 igår morse och var väl framme vid vid 10.30. Det är väldigt bra vägar när man åker mot Stockholm så det tar inte så lång tid nuförtiden.

Vi började med en kopp kaffe hos dem och sedan åkte vi iväg mot Häringe slott för en utflykt. Vädret var lika tråkigt här som hemma, nämligen grått, grått och grått. Häringe slott är väldigt fint och vi gick en rundvandring inne i slottet och även utanför. Till slottet hör en pool som då den byggdes hade olympiska mått vilket var väldigt ovanligt. Det fanns några fina rum som man kunde höra och som hade namn efter berömda personer som bott där, bl a Greta Garbo och Elisabeth Taylor.

När vi vandrat runt ett tag började vi blev hungriga och gick för att kolla vad som fanns i matväg. Då råkade det vara så att de hade Afternoon Tea där man fick te eller kaffe med scones och marmelader och till detta hörde även ett stort gottebord med desserter, kakor, godis, ost och kex, frukt och allt gott man kan tänka sig. Oj, vad vi åt och gott var det! En fantastiskt god ris á la malta, ostkaka, chokladdesserter och annat gott slank visst ner i magen. Vi satt där ett bra tag och tittade på julgranen och brasan.

Häringe Slott

Häringe Slott

Fin julgran och fin miljö

Fin julgran och fin miljö

Gottisbordets ena sida

Gottisbordets ena sida

Andra sidan

Andra sidan

Sedan begav vi oss hemåt mot Vällingby och det var långa köer. Då kände jag att det är väldigt skönt att bo i en liten stad även om vi klagar på köer i Skövde också så är det ingenting mot vad som kan vara här. Vi spelade lite frågesportspel och slappade lite fram till middagen som blev rätt sen. Middagen bestod av pulled beef, råmarinerade grönsaker, nybakat pitabröd och massa goda röror till. Till dessert blev det Minipavlova med blåbär och hallon. Känns som vi har ätit hur mycket som helst denna lördag!

På söndagen vaknade vi upp till ännu mera regn och blåst. Efter en stor och god frukost tänkte vi bege oss till det nyöppnade köpcentret, Mall of Scandinavia. Detta gigantiska köpcenter öppnade för två veckor sedan och är ett av de största i norra Europa. Det innehåller mängder av olika butiker, restauranger och en väldigt speciell biograf. Vi tänkte att det kunde vara roligt att se detta spektakel. P-garaget innehåller 3 700 platser och vi for glatt ner här och mottogs med en skylt som sa att idag är det gratis parkering. Perfekt, tyckte vi. I taket sitter det skyltar som talar om vart det finns lediga platser men dessa stämde inte alls. Från Vällingby var det drygt 8 km hit och när vi spenderat första timmen (!) med att åka runt i p-garaget gav vi upp och åkte därifrån. Det var tydligen även Stockholm Horse Show på Friends Arena (granne med köpcentret) alla dessa parkerade här.

Vi åkte istället till Barkaby köpcenter strosade runt där ett tag innan vi åkte hemåt. Nu är vi hemma och har parkerat oss i soffan med en kopp glögg och det känns skönt att vara hemma igen. Micke är väldigt nyfiken på om det går att åka skidor på berget för han tänkte göra det i morgon i så fall. Hör gärna av er om ni åkt där i dag och vad ni tyckte.

Helenas goda Pavlova

Helenas goda Pavlova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: