Mitt VM blir alltmer avlägset :-(

Tyvärr så har jag blivit sjuk igen. Det var inte mer än två veckor sedan jag var sjuk förra gången och nu är jag sjuk igen!! Jag är i normala fall nästan aldrig sjuk men denna vintern är det inte som det brukar. Nu verkar jag åkt på en riktig influensa för jag har feber och ont i varenda led i kroppen. Tyvärr så kommer inte de här sjukdagarna så lämpligt med tanke på mitt stundande VM. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu, om jag ska ställa in allt eller ska jag åka dit ändå? Jag har ju betalt en del och då känns det extra tungt att bara ställa in. Jag ska ta mig en rejäl funderare de närmaste dagarna.

Jag hade i alla fall en helt underbar vecka i BadGastein. Vi var 5 ledare och 75 elever. Vi delade upp oss i 5 grupper sen hade vi hand om olika grupper varje dag. Det var ett riktigt bra upplägg. Vi körde ett skidpass/dag på ca 2,5 timma. Vi hade även med tre andra ledare som skötte om våra gymnastikpass i form av Yoga, Core och Friskis pass. De var riktigt duktiga. Jag var med på tre av dessa passen och jag hade träningsvärk efter varje pass. Dessa passen låg på morgonen innan frukost och på kvällen.

Området där vi åkte skidor hette SportGastein och låg några kilometer från hotellet. Det var en yta som låg precis mitt emellan fjälltopparna och var helt magiskt fint. På onsdagen var det fria aktiviteter för alla och då passade vi ledare på att åka till Atomicfabriken. Det var häftigt att få se hur det går till att tillverka en skida. Det var tydligen världens enskilt största skidtillverkare, det jobbade ca 1000 personer där.

Fantastisk miljö

Fantastisk miljö

Jag måste också prata en del om skidorna jag körde på under hela veckan, det var Atomic SkinTec, alltså en vallningsfri skida. Jag har egentligen aldrig gillat dessa skidor speciellt mycket. Men efter en veckas träning på dom så har jag ändrat uppfattning helt och hållet. Dessa skidor har blivit så bra att alla som inte tänker köra en massa tävlingar under vintern eller enbart står och stakar sig fram borde köpa ett par sådana här skidor. Det är alltid bra fäste och glidet är helt okej. Vädret som vi testade skidorna i var ca -15 grader och kärv snö och i det här föret så gick de precis lika bra som ”vanliga” skidor.

Första dagen under 2016 med mildgrader idag och det känns lite tråkigt. Det verkar också bli milt under resten av veckan och tyvärr försvinner väl en del snö då. Har hört att det varit en riktigt fin vecka i Skövde med superbra spår på berget och fint väder.

Fin lördagsmorgon

Fin lördagsmorgon

I helgen har det varit Tour de Mösseberg i Falköping. Jag hade tänkt att åka och kolla finalklättringen idag men orkade inte på grund av feber och sjukdom. Men vi kunde i alla fall se på Web-TV:n och kul att så många IFK:are var med i tävlingarna och många fina resultat.

3 Responses to Mitt VM blir alltmer avlägset :-(

  1. Tråkigt med sjukdomen. Du får krya på dig! Klart att det skulle vara surt att ställa in VM men det finns inte heller nån anledning att riskera hälsan. Jag hoppas du piggnar till snabbt och känner dig tillräckligt stark för att komma iväg.

    /Jan

  2. Mikael skriver:

    Jag hoppas också på ett snabbt tillfrisknande men just nu ser det lite illa ut. Grattis till ett bra lopp i Göteborg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: