Första passet för säsongen på skateskidorna

Idag bestämde jag mig för att ta fram skateutrustningen och köra ett pass på den. Egentligen gick det till på det viset att Fredrik ringde mig och frågade om jag hade skategrejor att låna ut för han ville prova att åka, och det hade jag naturligtvis. När ändå han var sugen på ett skate pass så tänkte jag att även jag kunde köra ett sånt pass så jag plockade fram två utrustningar och drog på lite parrafin. Nu var de så att det inte var den enklaste dagen att åka skate på. Det hade nämligen frusit på i snön någon timma innan vi åkte upp så det var stenhårt i bädden och gick riktigt fort. Men vi drog iväg och det vinglade rejält mest hela tiden och benen började snart värka. För min del så gick det faktiskt bättre och bättre när jag väl kom in i det.

När jag var i Österrike fick jag förmånen att testa Atomics nästa generation skida. Det är en carbonskida som tydligen ska vara riktigt bra. Nu hann jag bara prova den ett enda pass där nere, men nu är det så att jag även fick med mig en sån skida hem för att åka på i vinter, tack Lennart för denna givmilda gest. Så nu ska jag testa den så fort det blir lite bättre skidföre, ska bli riktigt spännande. Skulle tro att dessa Carbonskidor kommer i butik till hösten och om dom går riktigt bra så lovar jag att rapportera detta.

Atomic carbonskida

Atomic carbonskida

Atomic Carbonskida

Atomic Carbonskida

 

Nu har det blivit vallning av några par skidor till två killar som ska åka Billingens långlopp på lördag. Jag har lagt Swix Marathon + Swix fc8x pulver på båda paren, sen kommer jag att lägga en rill ( julgran ). Detta räknar jag med ska ge optimalt glid om det blir + före. Jag ska även lägga fästvallan, men den väntar jag med till lördag morgon för att få ett mer exakt väder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: