Att jobba tillsammans för att nå ett mål

Idag har vi tänkt att skriva om något som ständigt är aktuellt och som de flesta av oss säkert har varit med om – antingen som barn/ungdom eller som förälder. Jag har spelat fotboll sedan jag var 11 år (och det är läänge sedan) och för att få ihop pengar till resor, dräkter och annat så gällde det att hitta på aktiviteter som inbringade lite pengar. I min klubb, Moholms SK, så tog vi hand om pappersinsamlingar, skördade vitkål, jobbade på montering på fabrik och sålde diverse prylar. Just då tyckte vi självklart att det var jobbigt men i efterhand var det ganska många roliga upplevelser man fick tillsammans. Och det fina var ju att vi fick in en hel del pengar som även räckte till roliga cuper och träningsläger.

Min son har varit med i fotboll och innebandy sedan han var 6 år (nu är han 22 år) och hela tiden har han sålt diverse prylar, delat ut reklam och andra aktiviteter. Nuförtiden finns det fler saker att sälja och det är väl tur att det finns ett varierat utbud så att föräldrar och andra som köper inte tröttnar. Det har varit sockor, underkläder, salamikorvar, choklad och massa annat. Hans första uppdrag var dock att sälja jultidningar och premierna där har blivit betydligt finare än på min tid. Nu går han på folkhögskola och för att få ihop pengar till en studieresa i vår så har klassen sålt choklad och kakor. Det gick bra att sälja och det blev ett rejält tillskott till reskassan. De hittade dessa produkter på http://www.kakservice.se och vi passade på att både köpa kolor och knäckebröd. Kakservice har funnits sedan 70-talet och är ett familjeföretag och en fin sak är att de stödjer Friends som är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. Deras arbetssätt utgår från att det är de vuxnas ansvar att stoppa mobbing och de utbildar och stödjer skolor och idrottsföreningar i hela landet.

Jag tror att det är väldigt nyttigt för barn och ungdomar att redan i tidig ålder förstå att man måste jobba för att få ihop pengar till olika saker man vill göra. Alla har inte pengar till olika fritidsaktiviteter och kan man då jobba ihop pengar tillsammans så kan förhoppningvis flera barn vara med i aktiviteter som t ex idrottsklubbar har. Jag tror också att man känner extra stor glädje när man uppnår ett mål, t ex få delta i en cup, om man tillsammans med andra har jobbat ihop pengarna på egen hand. Man lär sig också att ta ansvar när man ska ut och sälja saker bland grannar och vänner. Vi har också alltid köpt något av barn som har knackat på för att vi vet vilket jobb de lägger ner och att vinsten går till något bra. Det tycker vi att ALLA som har möjlighet ska göra för att hjälpa barnen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: