Skidavslutning i Orsa Grönklitt

 

I helgen har vi varit och hälsat på Jörgen o Katarina med familj i Orsa Grönklitt. Det fick bli någon form av säsongsavslutning på skidsäsongen. Det har varit tre underbara skiddagar med riktigt fin skidåkning.

På påskaftonens morgon var det dags för en premiär som Marcus Laggar hade anordnat, nämlingen att vi samlades redan kl 07:00 vid Längdcentrum och sedan körde vi iväg i grupp och det blev 90 min skidåkning på skaren på myrarna. Det var ett fantastiskt upplevelse då solen strålade och skaren var stenhård, precis som den ska vara men som vi aldrig får den här hemma. Vi avslutade skidturen vid en fäbod och där stod en fin frukost uppdukad. Det var ett riktigt skön start på dagen.

 

SAM_0877SAM_0871

Idag blåste det betydligt mer och var plusgrader men det blev en fin skidtur ändå. Jag och Jörgen gav oss iväg ut på en 20-km slinga. Det var nyspåret och helt perfekt före. Jag stakade hela tiden och Jörgen kombinerade stakning med lite skate. För min egen del känns kroppen i väldigt bra form, tyvärr lite för sent men ändå kul.

Tusen tack för trevligt sällskap - både i skidspåren och i stugan

Tusen tack för trevligt sällskap – både i skidspåren och i stugan

Tack familjen Andersson-Anderberg för en väldigt fin påskhelg. Vi kan verkligen rekommendra andra skidintresserade personer att ta sig till Orsa Grönklitt.

Det är fortfarande mycket snö kvar i Grönklitt men för min del så tror jag inte det blir mer skidåkning denna säsongen – om det nu inte blir några minusgrader i natt för då kanske jag avslutar med ett morgonpass på Billingen i morgon bitti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: