Härskartekniker och Roy Orbison

Idag har Ingela tagit över bloggskrivandet….och då blir det inte så mycket skrivande om träning och skidåkning. Idag på lunchen var jag och min kollega på en intressant lunchföreläsning på Gothia Science Park. Väldigt bra koncept att lära sig något nyttigt på lunchen samtidigt som man äter sin lunch. Denna föreläsning hette ”Lär dig hantera härskartekniker och få ditt företag att prestera bättre”. Gothia Science Park har en hel del kostnadsfria föreläsningar och seminarium som är värda att uppmärksamma. http://www.gsp.se/sv

Härskartekniker är olika praktiker som används för att utöva makt över en person, sätta en person på plats eller förtrycka personen i syfte att hävda sig själv. Härskartekniker utövas av både kvinnor och män och drabbar både kvinnor och män. Att förstå och lära sig se härskartekniker handlar om att förstå hur den fula vägen till makt fungerar. Vi fick under föreläsningen en inblick i de olika härskarteknikerna och hur man lär sig att identifiera dem. Vi fick också en del tips på hur man kan bemöta härskartekniker med hjälp av motstrategier och bekräftartekniker. En god organisationskultur och bra gruppdynamik leder företaget mot bättre prestationer, resultat och framgångar. Intressant och nyttigt att bli medveten om både hur man själv agerar mot andra och hur man lär sig att bli medveten och agera om någon utövar en härskarteknik mot dig eller en kollega/vän.

Efter jobbet var det dags för nästa aktivitet. Vi träffade ett par vänner och gick till Rådhuscaféet och åt en god fisksoppa respektive hamburgare (gissa vem som åt vad :-)). Efter detta var det dax för konsert på Skövde Stadsteater, the Roy Orbison story. Roy Orbison skulle fyllt 80 år i år och till minne av detta sker nu en mindre turné runtom i Sverige. I rollen som Roy Orbison ser vi Johnny Duvert som gestaltat Roy i över 20 år. Som gästartist fanns Jerry Carlsson med och han tolkar ju Jerry Lee Lewis. Det var en bra konsert och jag tycker stadsteatern är en bra lokal för mindre konserter. Det var intressant att höra en del om Orbisons liv och han dog ju tyvärr alldeles för tidigt vid en ålder av 52 och fick inte uppleva hur hans album ”The mystery girl” gjorde stor succé 1989.

Tyvärr dålig bild från konserten

Tyvärr dålig bild från konserten

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: