En fredagskväll med överraskning

Idag skriver Ingela… I fredags var vi bjudna till vänner som bor i Mariestad. De har en villa där och vi hade bestämt datumet för några veckor sedan och de ville att vi skulle vara där redan kl 17 och sedan skulle det bli promenad och picknick och grillning på kvällen. Det lät jättetrevligt, tyckte vi. Vi kom i väg i bra tid från jobbet och några minuter efter fem var vi på plats hos dem.

De hade packat bilen med hundar och mat så vi hoppade in i deras bil och tänkte att vi skulle väl åka ner mot Ekudden och Vänern för en långpromenad längs med sjön. Men vi åkte en helt annan väg och ganska mycket kringelikrokar i skogar runt Mariestad. Till slut var vi framme och de svängde upp utanför ett rödmålat sommartorp som såg helt obebott ut. Får vi verkligen stå här, undrade vi? Ja, det fick vi. Det visade sig att de hade köpt detta torp, eller rättare sagt stuga. Stugan är fint belägen ett par hundra meter från Vänern.

Vi satte oss vid ett bord utanför stugan och blev serverade en förrättssmörgås med en sagolikt god röra och god, kall öl. Sedan gick vi en riktigt lång promenad längs Vänern och vidare in i en jättefin skog. Häftigt att det finns så många fina ställen som man inte har en aning om att de finns. När vi kom tillbaka grillade vi supergoda hamburgare med hembakat surdegsbröd, coleslawsallad och vin. Sedan började det bli kallt och vi åkte tillbaka in till Mariestad och fick kaffe och dessert. Desserten hette Bananoffe Pie. Jättegod och perfekt att göra när man inte har tillgång till ugn.

1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av en pajform. Ställ i kylen 1 timme. Bred på den karamelliserade mjölken och skiva bananer ovanpå. Vispa grädden och lägg överst och man kan gärna riva lite choklad över. Supersmarrigt!

En rolig och överraskande fredagskväll blev det!

Idag, lördag, åkte Micke iväg tidigt i morse eftersom han skulle spela golftävling men först fick han presenter av mig eftersom han fyller år idag. Grattis min fina Micke! Jag satte i gång med städning och tvätt och sedan var det dags för en cykeltur. Hisingen Runt den 28 maj närmar sig oroväckande snabbt och cykelpassen har inte varit många eller långa. Som tur var visste jag inte hur mycket det blåste när jag gav mig iväg för då hade jag nog tvekat lite. Men jag cyklade till Rånna, vidare mot Stöpen, cykelbanan mot Ulvåker och innan Ulvåker svängde jag höger till Fjället och sedan tillbaka mot Skövde. När jag åkte ut mot Ulvåker var det som en vägg mot mig med kraftig motvind. Jag ville helst bara vända men bet ihop och när jag kom tillbaka till Skövde var jag riktigt trött. Avslutade med backarna upp till oss och helt slut!!

Nu gräddar jag pannkakor och väntar på att Micke ska komma hem från golfen och sedan blir det jobb på Strömsnäs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: