Ett bra rullskidpass i Valle härad

Idag åkte Thomas Helldén och jag rullskidor på ”andra” sidan berget, det vill säga i Vallebygden. Här har vi ett område med riktigt fin natur. Det är små vägar som slingrar sig fram mellan ett antal småsjöar. Vi startade vid något som kallas Lycke Höjen och körde ner mot Öglunda och vidare nästan fram till Varnhem. Strax innan Varnhem svängde vi av till höger mot Eggby och genom Höjentorp till Eggby. Därifrån körde vi till Öglunda och sen vidare tillbaka mot Lycke Höjen. Från Öglunda och till Lycke Höjen är det ca 6 kilometer och större delen är uppför så det är en tuff avslutning på ett sånt här pass. Passets längd blev 23 kilometer och det tog 66 minuter. Vi hade en kilometertid på 2,48 så för min del var det ett pass med bra tempo. Detta kände jag av de sista kilometrarna då jag fick bita i ordentligt för att hänga med Thomas. Han är stark i år och jag är svagare än normalt. Men det blev i alla fall ett riktigt bra pass för mig

Nu har jag lastat in ett rejält lass med ugnsbakad lax och färskpotatis med en god romsås till. Det är tur att Ingela fixar maten när jag tränar, dessutom riktigt god och bra mat.

I morgon blir det ingen träning för då har vi tänkt att spela golf. Det blir väldigt lite golfspel nu för tiden men det är väldigt kul när det väl blir av. Vi ska åka till Falköping och spela 9 hålsbanan och hoppas på en regnfri runda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: