En heldag vid Vänern

I dag har vi tillbringat dagen hos våra kamrater Alf och Carina. De har en stuga vid Vänern, eller rättare sagt ett ganska stort torp. Torpet ligger ganska nära Torsöbron. Vi åkte dit redan vid 10-tiden. När vi kom fram fick vi nybakade scones och flera hemgjorda marmelader. Efter detta så tog vi med deras hund Elsa och gick en lång promenad genom skogsstigarna runt Vänern.

Det var varmt och soligt att gå så när vi sedan kom tillbaka till torpet blev det till att slänga på sig badkläder för att ta sig ett dopp i Vänern. Det var ganska kallt faktiskt men ändå skönt.

Sedan blev det lite gott att dricka innan de satte igång middagen. De har köpt ett riktigt fint utekök där de wokade massa gott som t ex rödbetor som serverades med getost och honung. Sedan wokades det sötpotatis, champinjoner och squash och sist stekte de olika viltkorvar. Till detta serverades hemmagjord potatissallad, tsatsiki och chilibernaisesås. Till dessert blev det hemgjorda maränger med grädde och skogshallon och blåbär.

Vi hade riktigt flyt med vädret idag. Jag tror det var ca 25 grader i luften och helt molnfritt hela dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: