En bra träningsdag

Idag har jag kört två träningspass. Första passet bestod av löpning och det blev ett lugnt pass på knappt en timma. Jag sprang hemifrån och följde nya dragningen av bäcken från Hållsdammen. Det är ett ganska fint område som bäcken rinner igenom innan den kommer ut nere vid banvallen. När jag kom dit sprang jag över Skaravägen och upp mot Simsjön. efter någon kilometer så vände jag av hemåt igen. Det blev banvallen nästan ända ner till Södra bergvägen. Men strax innan vek jag av mot Cementabrottet och vidare uppåt så att jag kom ut på Brandstorpsvägen och därifrån raka vägen hem. Efter detta passet blev det 30 minuter i trädgården innan jag åkte ner till Actic där jag körde ett ganska hårt pass på ca 50 minuter. Man hinner med ganska mycket trots att man jobbar till kl 16. Men det är tur att Ingela fixar maten, annars hade det kört ihop sig. Jag har tänkt att få ihop en bra träningsvecka för en gångs skull.

Jag såg att de öppnat en ny skidtunnel i norra Sverige som ska bli världens längsta. Tror den ligger strax söder om Östersund och jag tror det heter Gällöberget. Det är ett gammalt försvarsområde som stått outnyttjat en längre tid. När allt blir klart blir det 1,4 km och därmed längst i världen. Ett par hundra meter längre än tunneln i Torsby.

Försvarets anläggning i berget öppnades 1942 och här jobbade en gång i tiden många människor, både civila men även militär personal.  De som arbetade i berget är fortfarande förtegna om vad de arbetade med. De sista anställda slutade för 20 år sedan. Bergrummen fortsatte dock att användas som ammunitionsförråd långt in på 2000-talet. 2012 hävdes hemligstämpeln för anläggningen.

Invigning av tunneln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: