Premiär Vinterstudion

Ingela skriver idag…. Igår åkte Micke till Torsby så det blir min uppgift att skriva på bloggen. Det har varit en intensiv vecka så nu är det riktigt skönt med helg.

I går hade vi tjejträff så vi träffades på Ten Lanes för att spela bowling och äta mat. Det är väldigt kul att träffa gamla kompisar som man känt länge och uppdatera sig om vad som hänt sedan sist, hur det går för våra barn, barnbarn etc. Flera av oss har spelat fotboll ihop så när det drog ihop sig till bowling kom en viss tävlingsinstinkt fram, trots att vi blivit lite äldre och klokare med åren. Vi spelade bowling i 1 1/2 timme och blandade strikar med besök i rännan men roligt var det.

Efter bowlingen vankades det hamburgare och portionerna var rejält tilltagna (Micke hade blivit nöjd). När jag stod i kön för att betala ringde sonen som kom från sin innebandymatch i Varnhem så då fick jag lift hem. En trevlig kväll med många skratt och nästa gång är det min tur att planera.

Det har blivit mycket god mat på sistone eftersom jag var på AW med jobbet på torsdagen på Pinchos. Så här såg min mat ut:

Baconlindade dadlar, västerbottenpaj samt friterad halloumi!

Tre små desserter – hallonsorbet, creme brulet och chokladbrownie

I morse vaknade jag utvilad och min plan var en lång powerwalk. Dock såg vädret riktigt tråkigt ut med regn, blåst och ca 1 grad. Men efter frukosten så slutade det regna så jag tog på mig bra kläder och stack ut. Jag gick upp till berget och vädret blev faktiskt bättre och bättre så det var riktigt skönt. Det blev 10 kilometer och jag kände mig nöjd med det och kom precis hem när Vinterstudion började. Det var både kul och spännande att se herr- och damloppet och Kalla verkar vara grym även i år. Det var väldigt roligt att se filmen om SVT-reportern Stephans resa mot Vasaloppet och jag kände verkligen igen mig när det gäller att våga åka utför på längdskidorna.

Min kollega Marie och jag har antagit en utmaning att göra 100 squats per dag. Man behöver inte göra alla på en gång utan man ska hinna med 100 under en hel dag. Just nu har jag gjort 80 st och jag får väl erkänna att det inte är den roligaste styrkeövningen jag gjort. Det är en bra övning som stärker höfter, rumpa, lår mage och rygg.  Tror att jag kommer få träningsvärk i morgon.

Nu ska jag ta det lugnt och se lite på TV och även få till de återstående 20 squats:en som är kvar.

Den här lilla snöhögen hittade jag på berget

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: