Igår blev det ett löppass

Nu är det söndag kväll och helgen är snart till ända. I fredags var vi på Aqua Vitalis på Arenen och det var första gången jag var där. Det var ganska trevlig med olika sorters bastu och en liten pool utomhus. Jag var också inne en sväng och åkte vattenrutschkanna, vilket var väldigt kul!

Igår morse stack jag ut på en löprunda. Det blev gröna milen med några extraböjar. Det var lite snö och en minusgrad. Det var med andra ord ett perfekt före för mina löparskor Salomon snowcross. De är helt perfekta när det är lite halt. Det sitter ett antal dubbar i sulan som gör att man får ett grymt bra bett i halkan. Nu höll jag ett lugnt tempo på grund av att jag är i lite dåligt form. Jag tror rundan blev 13 km och snittfarten blev 5.34 min/km.

En tanke med löppasset var också att jag skulle kunna se hur det har gått med snösprutningen som startade på fredagskvällen. Nu blev det inte så mycket sprutande på grund av att det inte var tillräckligt kallt och att luftfuktigheten var lite för hög. Men det är bra att kommunen är på tårna nu när det väntas kyla igen. Dalarna har ju redan fått ganska mycket snö. Jag hörde från Jörgen som är i Orsa att det hade kommit ca 50 cm där.

Några bilder från rundan på berget:

På kvällen hade vi gäster och vi åt en god trerätters middag som bestod av soppa på trattkantareller och vitlöksbröd. Som huvudrätt hade vi smörstekt röding, pressad potatis, kall romsås och två sallader med rödbeta, spenat och getost i den ena och mozzarella, tomater och rödlök i den andra. Som dessert blev det en chokladpannacotta med kolabotten och hallon och blåbär. Det var en trevlig kväll och vi spelade ett ganska kul spel på PS4 och kände oss ganska moderna 🙂 då.

Tomat o mozzarella

Rödbetor och getost

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: