Hemma igen efter min Badgasteinresa

Då är jag hemma i Skövde igen efter att ha varit i Österrikiska Bad Gastein i en vecka. Jobbet som skidinstruktör är verkligen något jag gillar. Dessutom så är miljön i Bad Gastein något utöver det vanliga. 1 meter snö och alptoppar precis intill längdspåren.

Idag har jag varit uppe på Billingen och kört en stund. Något som Billingen slår Bad Gastein på är i alla fall antalet skidåkare. Idag var det kö hela vägen runt konstsnöspåret. Jag kan inte förstå varför inte spåret blir färdigt. Det har ju varit kallt ganska många dygn om man räknar en månad tillbaka i tiden, men vi har ändå inte fått ihop mer än lite drygt 2 kilometer. När jag var uppe idag så var det 4 minusgrader och hög och fin luft men ändå så är det endast några fåtal kanoner igång. Då är det kanske inte så konstigt att det inte blir klart. Jag kan inte riktigt förstå hur vi ska tro att vi ska klara att göra 10 kilometer konstsnö nästa år när vi inte är i närheten av att få till 4 kilometer som läget är nu.

Jag passade även på att kolla vattendjupet i Hållsdammen när jag ändå var på berget och det jag såg är att vattennivån inte sjunkit något trots att vi har tagit ur ganska mycket vatten. Detta borde Miljö titta närmare på om de nu har något intresse av att kolla på verkligheten istället för att enbart sitta med teoretiska beräkningar. Men jag hoppas och tror att även miljöfolket har någon form av sunt förnuft och inte fortsätter att bråka om vattennivån i fortsättningen. Nu är det ju bevisat att vattennivån inte sjunker trots att vi sprutar snö utan den lägsta nivån infaller på sommaren och det kan inte vi som sprutar snö göra något åt.

Fantastiskt roligt i alla fall  att så många vill åka skidor på berget och att vädret är härligt idag med strålande sol och ett par minusgrader.

Jag skriver mer om min resa i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: