Riktigt fina förutsättningar i Billingens skidspår idag

Idag var det nog säsongens bästa spår. Jag tror de höll hela dagen. Detta på grund av mildvädret som var igår och att det frös till ordentligt i natt. Den här kombinationen gjorde att spåren blev mer eller mindre stenhårda. Sen som ett litet plus var att det var strålande solsken hela dagen.  Tänk om spåret ända hade varit dubbelt så långt, vad bra det skulle vara. Idag är det 3 kilometer och detta räcker inte riktigt till när det kommer så enormt mycket folk som vill åka skidor. Jag hade en kurs för en man som ska åka Vasaloppet i mars och det är lite klurigt att få till något riktigt bra när det är mer eller mindre fullt i spåret. Men jag tyckte vi lyckades ganska bra ändå. Vi inriktade oss mer eller mindre helt på dubbelstakning på grund av att han hade svårt att få bra fäste i det hårda underlaget. Jag kan tillägga att mina skintecskidor gick grymt bra idag. Jag hade kanonfäste och bra glid ( Atomic C9 )

På eftermiddagen så ordnade jag en skidutrustning till min arbetskamrat Anders. Han åkte upp till berget direkt och testade grejorna och han verkade nöjd. Nu var han inte en helt nybörjare utan han hade en viss teknik, men jag tror han får träna upp konditionen lite grann. Alla som provar på skidor upptäcker ganska snart att det kräver mycket kondition för att kunna åka på ett bra sätt. Det kanske inte är så konstigt att längdåkare har bäst kondition av alla idrottare. Det har gjort ett antal tester genom åren och längdåkare hamnar alltid överst. De har ett otroligt syreupptag.

Ha nu en riktigt härlig lördagskväll, för det ska jag och min fru ha. Vi ska ner till stan och äta middag på en Italiensk restaurang, Mamma Mia,  som Ingela har bokat.

Anders testar skidor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: