Hemma igen efter en grym helg i Orsa Grönklitt

Vi har haft några helt grymma skiddagar i Orsa. Meterdjupt med snö och fina spår. Det är så lätt att valla när det är ca 10 minusgrader. Ett par lager WR40 och sedan bara ut och åka. Jag tror jag skulle kunna köra ett pass om dagen där varje dag i minst en månad. Det är så fina områden att åka skidor på. Vi fick hyra Jörgens och Katarinas fina stuga i Grönklitt och har verkligen haft det bra där.

Kortspel på kvällen

 

Mycket snö var det när vi kom och ytterligare 10 cm kom på natten

Här lyckades vi få plats med bilen

Men nu är vi hemma igen och här är också bra skidföre. Jag hörde att till och med vårt gamla hederliga 16 kilometersspår är draget. Det här spåret åkte jag många gånger för ett antal år sedan. Jag tror det var vintern 2010. Det är av den gamla stilen, vilket betyder skoterspårat och smalt med lite knixiga kurvor. Har ni möjlighet så åk detta spåret nu när det äntligen går att göra det.

Jag fick precis nu information från Hans Furhoff om att det är riktigt kallt i Sälen för de som ska åka Öppet spår i morgon. Hans trodde det kunde bli närmare 20-25 minus vid starten i morgon. I denna kylan gäller det att inte lägga på för tjockt med fästvalla. Det räcker med ett par tunna lager för att få bra fäste. Problemet kommer att vara att få bra glid. Det blir ett så kallat kärvt före.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: