Vallning inför Vasaloppet

Nu är det hektiska tider för alla som ska valla inför Vasaloppet. Jag tror det diskuteras livligt bland alla Sveriges Vasaloppsåkare. Vad fungerar i riktigt kallt och strävt före? Ja det är inte lätt att få bra glid i den kylan som har varit de senaste dagarna. Men det verkar bli något mildare till helgen och det underlättar om man vill få bra glid. Fäste är det däremot inga problem med. Det fungerar med några tunna lager blått ( Swix WR 40 ).

Tips så här tidigt inför Vasaloppet är inte så lätt, men om jag ska ge mig på en vild gissning så skulle jag börja med glidet. I botten lägger jag Swix Maraton vit. Jag värmer in den två gånger för att få den att sitta extra bra. Sen toppar jag med Swix cera FC7,8 pulver. Sedan gäller det att borsta ordentligt, först med en hårdare borste, typ mässing el hästhår. Sedan blir det till att polera med mjuk nylån. Till fäste får det bli 2 invärmda lager WR40 sedan några lager ovanpå som gnuggas in med kloss.

I morgon åker jag till Sälen för att jobba åt Swix under resten av veckan som avslutas med ”riktiga” Vasaloppet på söndag. Jag kommer att testa vallor, skicka ut vallarekommendationer, demonstration av hur man vallar samt försäljning. Swix har en stor monter i Stadiumtältet och från och med denna säsongen får vi också sälja Toko vallor eftersom de numera ingår i Swix-koncernen. Välkomna dit och prata vallning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: