En skidkväll på Billingen

I kväll var det min tur att vara spårvärd på Billingen. Det är ett enkelt jobb. Man ska helt enkelt kolla några spårkort men mest vara till hjälp om någon undrar över något, en bra service helt enkelt. Jag passade även på att åka några varv på konstsnön under tiden jag var spårvärd.

Jag och Fredrik Skaremyr körde några varv ihop. Det hände en liten grej när vi åkte. När vi kom till radiomasterna på konstsnön stod där en älg i kanten. Vi åkte förbi och vidare men när vi kom dit nästa gång så stod den kvar och precis när vi var på väg upp i backen så böjer älgen ner huvudet och viker öronen rakt bakåt.

Jag hinner precis tänka att den ser lite ilsken ut. Precis då börjar den springa rakt mot mig. Jag vänder blixtsnabbt och åker ner i backen från masterna. Jag hör hur älgen springer efter mig en bit. Som tur var så var det nedför och jag fick bra fart. När jag stannar nere i backen så har även älgen stannat. Fredrik, han for iväg åt andra hållet. En mycket skum älg och jag tycker nästanatt kommunen borde skjuta den för den har fått någon form av ilska mot oss skidåkare och det kan faktiskt sluta riktigt illa. Nu tror jag inte att den  hade för avsikt att skada mig utan bara göra ett rejält utfall för att skrämmas och det lyckades han ju faktiskt med:-). När jag berättade för Ingela hemma så tror hon att det var samma älg som skrämde henne – kanske är det samma.

Här är en bild på mina nya Triac 3.0 stavar – riktigt grymma!

Mina nya Triac stavar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: