Hemma igen

Ingela skriver idag…. Nu är vi hemma efter en helg i Stockholm. Vi tog tåget på lördagsmorgonen och denna gång testade vi MTR Express . Det visade sig vara ett lyckat test då det var väldigt gott om plats och bekväma stolar. Färden gick mjukt fram och vi kom fram exakt i rätt tid till ett Stockholm som var grått och med en isande, kall vind.

Vi lade in våra väskor på hotellet, Scandic No 53 på Kungsgatan (bra), och promenerade ut till Djurgården för att besöka Spritmuseum. Vi var ganska hungriga när vi kom dit så vi började med lunch där som bestod av slätvar med diverse tillbehör. Vi fick också lite smårätter och till detta ett glas vitt vin. Det var inte billigt – 820 kr för vår lunch – men gott.

Sedan promenerade vi hela vägen tillbaka och fick av en tillfällighet reda på att några kompisar till oss också var i Stockholm. Så vi träffade Rickard och Marie och tog en öl innan vi skulle tillbaka till hotellet och de skulle till Mamma Mia. Kul och lite oväntat att träffa på dem. Efter en dusch så gick vi till kvällens restaurang som låg på Vegagatan och hette Åberg och Nilsson. Jag hade som vanligt letat på nätet efter en restaurang med bra omdömen och hittat denna. Det var väldigt god mat och Micke åt fjällröding och jag åt älgköttbullar.

Nöjd Ingela efter god mat

Älgköttbullar med potatispuré med gräddsås

Micke med god mat framför sig

På vägen hem så gick vi in och tog dessert på en bar, i form av var sin Irish Coffee. På söndagen skulle vi träffa kompisar som bor i Stockholm och fika men tyvärr blev de sjuka så vi tog en  promenad i Gamla stan istället. Det var soligt och fint så det var riktigt skönt att gå i solen. Sedan MTR Express hem igen och nu är vi hemma. Micke hann till och med ut för en kortare löptur.

En fin helg i Stockholm det är alltid kul att komma dit för stan är verkligen vacker!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: