Säsongens längsta löppass

Idag hade jag bestämt mig för att kör ett bra distanspass. Jag behöver få till några längre pass inför Göteborgsvarvet. Det här passet blev 15,5 km och det är långt för mig. Jag kände sista kilometern att baksida lår började bli trött likaså ett knä som krånglade lite, men inget allvarligt. Det berodde nog egentligen på att jag inte är van att springa i nästan 90 minuter.

Passet startade vid Billingehovsparkeringen och gick därifrån ut på Lerdalavägen upp mot berget. När vi kom upp så vek vi in på Åsbotorpsvägen och in på gröna milen som vi sedan följde hela vägen runt till Billingehus för att sedan springa ner mot Billingehov igen. Det var Fredrik S och Stefan E som hängde med mig på passet. Vi höll tempot 5,50 min/km.

Nu var detta ett pass i ett bra distanstempo, men trots detta så ligger min puls lite väl högt för att vara distans. Jag kan helt enkelt inte ligga på rätt pulsnivå när jag tränar för då får jag gå i så fall. Jag har väl antagligen för dålig kondition för att kunna springa i rätt puls. Men å andra sidan så kan jag ligga väldigt högt i puls under väldigt lång tid. Jag kan köra distanspass med en puls som borde vara intervallpuls, hmm..konstigt det här med kroppen:-)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: