Bra träningshelg

Denna helgen har varit ganska bra med tanke på träning och väder. I fredags fick jag mig en rejäl lektion i hur man ska cykla MTB. Det var Anders Ingves och jag som stack ut på ett MTB pass. Jag cyklar egentligen aldrig riktig MTB. De gånger jag kör sånt så kör jag på grusvägar. Men idag hade Anders bestämt att det skulle bli ” riktig” MTB körning ( Utan min vetskap). Vi drog iväg från mig och ut på Lila milen och direkt upp i carterpillarbacken. Här var första gången jag blev avhängd. Sen höll det på så, varje gång vi kom till en utförskörning i skogen eller uppförskörning så blev jag avhängd, hmmm… inget bra:-) Enda tillfällena som jag kunde stå upp och göra motstånd var när vi kom till grusvägar eller asfalt. Men det är väl så här MTB ska köras och tränar man inte sånt blir man heller aldrig bra. Men om jag ska skylla på något så behöver jag definitivt uppgradera min cykel till en elcykel:-) nä skojade bara. Men en ny cykel skulle jag behöva. Idag är det 29 tum som gäller på cyklar.

Min MTB racer

Igår plockade jag fram mina rullskidor för första gången i år. Jag drog ner till P4 och körde en liten runda där. Jag tror det blev lite drygt 15 kilometer, och det kändes att jag inte använt skidmusklerna på ett bra tag. Jag blev trött i hela kroppen ganska snabbt, men här vet jag att om jag får några pass i kroppen så får jag upp farten ganska snabbt. Idag har jag i alla fall träningsvärk lite här o där, ryggen axlarna och baken efter cyklingen.

Rullskidåkningen kördes på ett par Swenorskidor och Swix triac 1.0 stavar. Tycker egentligen att stavarna är lite för stumma för rullskidåkning. Om ni åker rullskidor så är det en fördel att ha lite mjukare stavar än om man åker skidor. Detta för att undvika att få ont i armbågar. En triacstav är väldigt stum. Kan man gå ner lite i nivå och skaffa sig en lite mjukare stav så är det mer skonsamt för armbågarna. Tyvärr så har jag bara triacstavar i mitt sortiment.

Min nya leksak

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: