Cykelpass i 32 graders värme

Ingela skriver…. I början av veckan bestämde jag att på onsdag skulle jag ta ett cykelpass. Jag har cyklat några gånger när jag varit på campingen i sommar men där är det platt och det kändes ganska lyxigt att cykla där, jämfört med alla backar hemma i Skövde. Nu var det dags att prova lite backar igen och Hallanrundan skulle det bli.

Jag såg på vädret på tisdagen och såg att det skulle bli mellan 30-34 grader på onsdagen men tänkte att det får väl gå. Är det någon träning man kan göra i sådan värme så är det cykling eftersom det faktiskt fläktar lite. Jag jobbade som vanligt på onsdagen och på lunchen skulle jag ut en sväng och möts då av en ”vägg” av värme och det känns som att någon står med en hårfön rätt i ansiktet. Så varmt var det faktiskt!! Jag blev faktiskt lite tveksam om jag skulle ge mig ut men när jag bestämt något så vill jag gärna köra på det (på gott och ont).

Jag hade möjlighet att gå från jobbet redan kl 15 och promenaden hem var minst sagt svettig och varm. Men som tur var det i alla fall molnigt så jag tänkte att jag sticker ut så snabbt som möjligt. När jag åkte hemifrån vid fyratiden så stod termometern på 32,6 grader och jag tänkte att jag får ta det lite lugnt. Saft hade jag med mig naturligtvis. De första 10 kilometrarna kändes jobbiga med en del backar men sedan gick det bättre och bättre. När jag kom hem efter genomfört pass kände jag mig väldigt nöjd men dock är jag glad över att det inte är 30 grader varje dag för det är jobbigare att träna i den värmen – för mig i alla fall.

På kvällen såg jag på friidrotts-EM från Berlin och blir imponerad över resultaten i bland annat löpning när det är mellan 30-35 grader. Igår kändes det inte som att det var Sveriges dag riktigt med den märkliga längdhoppstävlingen där de inte kunde fastställa rätt resultat förrän sent på natten. Daniels Ståhls mäktiga kast som i efterhand blev underkänt, Lovisa Lindh som blev knuffad och några andra ”stolpe ut”-resultat. Men ändå bra resultat och en fin silvermedalj och fjärdeplats i diskus. Jag känner mig väldigt kluven inför Meraf Bahta och tycker egentligen inte att hon skulle sprungit förrän man gjort klart utredningen om hur hon kommer att bedömas. Dock en fantastisk insats av henne rent sportsligt.

Bra jobbat!

Igår kväll fick vi också information att det var en liten skogsbrand inte långt från vår camping. Men räddningstjänsten fick kontroll på branden som uppstått på grund av blixtnedslag. Det känns lite otäckt när sådant händer och hur sårbart det är med torkan och brandrisk.  Alla måste tänka på att undvika möjliga skäl till att det uppstår brand, som t ex att slänga flaskor och fimpar i naturen. Sluta med det!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: