Thriller i skidmiljö

Ingela skriver…. Ibland får vi lite roliga erbjudanden till bloggen och det här hoppade jag på genast. HOI förlag ger ut en bok som är en thriller i skidortsmiljö och vi fick erbjudande att läsa ett recensionsexemplar och göra en recension av boken. Här är min recension.

Jag har läst en bok som heter Dödsäsong och författarna är Johan Elfner och Mats Dahlquist. Boken gavs ut den 21 augusti 2018. Boken lanseras som en spänningsroman med svart humor och är första boken i en trilogi.

Handlingen utspelas i Verbier, en exklusiv skidort i Schweiz, och i nutid. I Verbier finns världens bästa offpist-områden och mycket handlar om skidåkning men även ett intensivt festande på de många nattklubbarna som finns här.

Huvudpersonerna är de gamla barndomsvännerna Jonas och Max som via Amsterdam tar sig till Verbier där de ska åka skidor och festa. Man får följa dem på deras resa och även träffa vänner och släkt till dem. Det är mycket festande med droger och även en del kriminalitet men också en del dramatisk offpiståkning.

Språket i boken är enkelt och lättläst.

Tyvärr upplever jag inte att det blir någon spänning trots att författarna försöker lägga in många dramatiska händelser såsom mord, mordförsök och rå misshandel. Jag hittar ingen röd tråd i handlingen och i slutet av boken eskalerar det med makabra händelser som inte känns trovärdiga. Jag saknar också lite djup i beskrivningarna av personerna som är med och därmed blir boken lite ointressant. En bok som man kan ta med till stranden och läsa eftersom den är lättläst och inte kräver så mycket engagemang men ingen bok jag skulle rekommendera till någon som vill få en spännande och intressant läsning.

Det var ingen bok som föll mig i smaken men det finns säkert många andra som tycker att den är bra.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: