Jesper Caron

Ingela skriver idag….. I måndags var jag på föreläsning i Stadsteatern och föreläsaren heter Jesper Caron. Föreläsningen handlade bland annat om humörträning och självledarskap. Låter kanske kryptiskt, tycker ni, men lite enkelt förklarat så handlade det om att kunna träna sig i att vara på gott humör eftersom det mesta är roligare då och man både mår och presterar bättre.

Enligt Jesper så är det 25 saker som påverkar humöret och vi hann med att gå igenom några av dem. Det handlar bland annat om fokus, relationer och träning i att se saker på ett mer positivt sätt. Vi har ibland en förmåga att se det negativa och fokusera på det och det tar mycket energi som man istället kan använda till annat. Att lära sig vilka faktorer som väcker engagemang, välbefinnande, lycka som får dig att bryta igenom istället för att bryta ihop. Att gå från stressad till laddad och hur man frigör rädsla istället för att fastna i den.

Låter det enkelt? Ja, en hel del är väl ändå ”sunt förnuft” men det är oerhört lätt att gnälla om småsaker och det är förvånansvärt hur omgivningen oftast hakar på och så blir det mycket gnäll istället för att se saker från ett annat håll.

Jesper Caron är före detta musikalartist som sedan ganska många år har sadlat om och nu håller han ca 200 föreläsningar om året i hela världen. Han titulerar sig själv som Humörtränare. Jag kan rekommendera att ni går och ser honom om ni har möjlighet. Läs mer på http://www.jespercaron.se .

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: