Ett kortpass på rullskidorna

I kväll blev det ett kort pass på rullskidorna. Det börjar bli lite lurigt att åka när det är mörkt. Det är tillräckligt med gatubelysningen för att se vart man åker, men det svåra blir att se grenar och stenar som ligger på asfalten. Kör man på en gren eller en sten så kan det gå illa.

Det får nog bli att köra i min Skierg framöver. Det fungerar det med, även om det är tråkigt att köra långpass. Det får helt enkelt bli intervaller i den.

Nu börjar det närma sig skidpremiär och i Orsa startar man på fredag. Premiärhelgen i Grönklitt bjuder på inbjudningstävlingen Knockoutsprinten på fredag kväll och på söndag är det långloppspremiär i form av varvlopp på den sparade snön. Ett lopp öppet för alla hugade långloppsåkare.

Jag ska faktiskt åka ett pass i Torsby skidtunnel på lördag eftersom vi ska hälsa på Emil och hans familj i helgen. Det blir inget långlopp precis, men ett bra pass kommer det att bli. Det är ganska tufft att åka i tunneln. Banan är rejält kuperad. Det är 12 meters höjdskillnad i tunneln och fyra backar på 2.5 kilometers åkning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: