Fredag innan jul

Ingela skriver idag…. Denna julen är ju en väldigt bra jul om man har ett nio till fem-jobb eftersom det innebär att man har möjlighet att vara ledig en hel del. Jag passade dessutom på att sluta redan vid ett-tiden idag och fixade några små ärenden på stan innan jag promenerade hemåt.

När jag kom hem så griljerade jag julskinkan och eftersom ugnen ändå var varm så bakade jag en saffranskaka och sedan en mjuk pepparkaka också. Jag gillar saffran  men Micke tycker det är sådär men brukar ändå äta min saffranskaka och även saffranspannacotta när det bjuds. Den mjuka pepparkakan som jag brukar baka till julen är ett gammalt recept med bland annat lingonsylt och apelsinmarmelad i.

Sedan var det dags att ta fram lådorna med julsaker och jag placerade ut ett antal tomtar och lade ut några juldukar och sedan får det duga. Vi julpyntar inte speciellt mycket hemma hos oss men lite får det bli.

Nu hoppas vi att det får fortsätta vara vitt på marken över julen för det blir ljust och fint ute. Imorgon blir det powerwalk för min del och Micke sticker säkert upp på berget för lite skidåkning. Det ska bli riktigt skönt att få lite ledigt utan en väckarklocka som väcker en på morgonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: