En dag på världscupen i Ulricehamn

I morse tog vi bilen och gav oss iväg till världscupen i Ulricehamn, detta fantastiska arrangemang. Det var precis lika roligt denna gången som det var för 2 år sedan då vi var där. Nu var vädret lite sämre denna gången, det snöade hela tiden. Vi fick parkera bilen utanför Ulricehamn och sedan gick det bussar in till Lassalyckan.

Första tävlingen idag var damernas stafett. Norge (Therese Johaug) och Ryssland ryckte på andra sträckan men Charlotte Kalla såg till att vi kom tillbaka på tredje sträckan. På sista sträckan lyckades Jonna Sundling spurta in på en andra plats för Sverige – efter hopplöst överlägsna Norge.

Efter lite mat och vila så var det dags för herrarnas stafett. Calle Halfvarsson gjorde en bra första sträcka men båda Rysslands lag drog ifrån och vann dubbelt. Sverige lyckades i alla fall nå en femte plats.

Stort grattis till Ulricehamn för detta perfekta arrangemang!

Igår var vi på en annan riktigt fin vinteranläggning, nämligen Billingen:-) Ingela och jag var uppe på berget redan kl 08:00. Spåren var nydragna och det var -5 grader, med andra ord perfekta förhållanden. Jag hade riktigt grymma skidor. Jag hade vallat upp ett par skidor med både paraffin och fästvalla. Det blev Swix Maraton vit som glidvalla. Som fästvalla valde jag Swix KX35 klister som ett riktigt tunt lager i botten. Ovanpå detta lade jag Swix VR45 burk. Tror jag lade tre lager. Jag hade kanonskidor både fästet och glidet var bra.

Thore och Micke fikar

Hela gänget

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: