Fortfarande bra skidföre på Billingen

Idag körde jag ett stakpass på berget. Trots att det är ett par rejäla backar så har jag egentligen ina problem att köra på blanka skidor, dvs att staka hela varvet. Idag körde jag tre stakvarv och det gick helt okej. Bara jag håller nere tempot så fungerar det bra. Det är konditionen som hindrar mig att åka lite fortare. Idag var det hårda fasta spår. För de som körde med valla så tror jag att ett universalklister blandat med ett lila klister hade fungerat perfekt.

Jag var även uppe på berget igår också, men då blev det inte så mycket träning. Jag hade en skidkurs för 4 damer från VG regionen. Det var arbetskamrater till Ingela + att Ingela var också med. Vi gick igenom alla åksätten från Diagonal till ren stakning. Jag tyckte faktiskt att de klarade av tekniken riktigt bra till och med det åksättet som brukar vara krångligast att lära sig fixade de bra. Det åksättet är stakning med frånskjut.

Nu ska det tyvärr bli riktigt varmt i några dagar enligt alla prognoser. Jag håller tummarna för att det inte blir för många dagar med mildväder så att konstsnön försvinner helt. Nu klarar konstsnö mildväder ganska bra

Jag kan inte låta bli att kommentera Mark och miljödomstolens avslag på vår utökning av vattenuttag. Det är helt otroligt att de kan stoppa något sånt här på de grunderna som de säger. De har ju ingen aning om hur det ser ut i verkligheten med vattnet. De har tydligen skapat sig en bild via beräkningar. Men vad är beräkningar jämfört med en verklighet?? Om de ändå kunde lyfta på sig och ta sig till Billingen och titta på och fråga folk som vet hur det ser ut med vattnet i verkligheten. Jag har varit med och sprutat snö sedan 25 år tillbaka i tiden och sett hur det ser ut när man tar ut vatten ur Hållsdammen och det som Mark o Miljö säger stämmer inte alls. Det är konstigt hur mycket de har att säga till om i sånt som de inte har satt sig in i. De skriver att vintern är en känslig tid när vi tar ut vatten. Men jag kan säga direkt att det är på vinterhalvåret som det är mest vatten i sjön. De gånger som det är torrt i bäcken som går från sjön är på sommaren. 2018 så var bäcken utan vatten i minst 4 månader.

Jag har även sett hur det ser ut med vattenmängden när vi har sprutat rikligt med snö och det påverkar inte vattennivån något över huvud taget. Om det är som miljö säger att vattennivån sjunker rejält när vi tar ut vatten så borde ju isen som ligger över sjön hänga i luften. Men när fiskarna borrar sina borrhål så pressas vattnet upp genom hålet oavsett hur mycket vatten vi har tagit ut ur sjön.

Nu har jag fått skriva av mig över vad jag känner när jag ser korkade beslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: