Ett cykelpass Skövde – Strömsnäs Camping

Igår gick vi upp tidigt och käkade en stabil frukost. Jag hade nämligen bestämt mig för att cykla till campingen. Det är en sträcka på 53 kilometer. Jag pumpade cykeln och gjorde i ordning lite dricka och kollade hur det blåste. Vinden är riktigt avgörande när man cyklar.

Nu såg det ut att bli ganska gynnsamma vindar med tanke på att jag bara skulle cykla från en punkt till en annan. Cyklar man med start och mål på samma ställe spelar vinden mindre roll, man får ju motvinden någon gång under passet. Vid sådana pass brukar jag se till att ha motvinden första delen av passet. Men som igår när jag cyklar från en punkt till en annan vill man inta ha motvind. Igår hade jag medvind första 35 kilometrarna dock lite sned medvind.

Men när jag kom strax bortanför Fagersanna då svängar jag av mot Forsvik och här var det lite mer motvind. Nu är detta en väg som går mer i skogen så då är inte motvinden lika tuff. Men när jag passerat Fagersanna så hade jag en snittfart på 34,5 km/tim och detta är riktigt bra för mig. Nu gjorde ju vinden att det gick så pass fort. Men när jag var framme så hade snittfarten sjunkit till 33 km/tim och det är ändå riktigt bra för att vara mig.

Resten av gårdagen gick åt till att fixa lite saker på campingen. Vi gjorde i ordning bastun så att den går att använda nu för våra gäster. Pappa har målat den invändigt i veckan. Den ser riktigt fin ut nu och härlig utsikt över Viken när man bastar. Nu är det målningen på utsidan som ska bli färdig, men den går att använda nu i alla fall.

Vår fina bastu

Det stora jobbet igår var den sista bryggbiten som skulle läggas på plats. Som tur var så hade jag Thore till min hjälp. Vi löste det utan större problem. Så nu är alla bryggorna på plats. Det som ska göras nu är att byta ut en del kättingar som börjar bli dåliga. till detta behöver vi få dit en dykare. Vi hade en bra dykare förra året som kom från Karlsborgs dykarklubb. Vi hoppas någon därifrån kan hjälpa oss i år också. Sen så ska alla våra bommar på plats innan båtarna kan läggas dit.

Mikael och Thore jobbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: