Träning med IFKs skidungdomar

Idag har jag haft hand om träningen för IFKs skidungdomar. Det är riktigt roligt att se hur bra de har blivit på skidor.
Idag körde vi ett intervallpass och alla ungdomarna var riktigt på bettet idag. Vi började med 4 st lite längre intervaller. Jag tror det tog mellan 3-4 minuter och efter detta körde vi ett antal upprepningar i en utförslöpa där vi tränade på att tjäna fart utför och hur man ska skära genom kurvorna. Sen så körde vi ett antal kortare intervaller och jag tycker verkligen att de åker riktigt bra.

Jag hoppas de kommer att träna på ordentligt resten av vintern. Då kommer de garanterat att avancera i resultatlistorna lite längre fram under säsongen. Till helgen så har de tävling både lördag och söndag och det verkade som de flesta av dem skulle vara med båda dagarna, på lördag i Borås och söndag i Tidaholm. Det skulle inte förvåna mig om vi får första segern i helgen i någon av klasserna. Ludvig A har stor chans och även Carl har möjlighet, men det finns även andra som kan sticka upp. Lycka till nu i helgen!

Tyvärr så har dagens väder med 5 plusgrader och hårda vindar tagit ordentligt på snön. Blir det ytterligare ett par dagar med liknande väder så är jag rädd för att det inte går att åka mer. Det måste bli kyla snart så att det går att spruta igen. Trots det milda vädret så var det förvånansvärt många skidåkare som åkte ikväll och det är imponerande. Det verkar i alla fall som att det är kallare i Dalarna nu så om det kan bli lite nordliga vindar så borde kylan komma ner till oss. Vi får hoppas på detta!

Fredag i morgon – himla skönt med helg igen! Det får väl bli ett löppass inför Göteborgsvarvet istället för skidåkning.

Bilder från kvällens träning:

SAM_0399

SAM_0400

SAM_0401

Lämna en kommentar