Säsongens snabbaste löppass!

Efter jobbet hämtade jag Ingela hos massören där hon fått en välbehövlig ryggmassage. Hon känner sig stel och trött i ryggen och då är det skönt att få massage. Hon hade t o m lyckats somna en liten stund. Därefter åkte vi till Dimbo för att titta på en chipper till Ingela eftersom hon lyckats ”tappa bort” sin. När vi spelade premiärrundan i fredags och stod vid första tee så ser hon att hennes chipper är borta?? Den fanns ingenstans hemma heller. Sista rundan hon spelade var på Herrljunga golfklubb i september 2014 och därefter hade hon inte tittat åt golfbagen. Hon ringde till Herrljunga i går och de skulle kolla om någon lämnat in en sådan klubba och precis när vi åkte till Dimbo ringde de och sa att de hittat den.

Nu ska bara klubban komma hit till Skövde också och helst innan 29 april eftersom vi åker till Polen på golfresa då 🙂

Ikväll hade jag bestämt mig för att sticka upp till IFK friidrotts löpträning som de har på tisdagar. När jag kom upp till träningen så visade det sig att de skulle springa ett fartpass på 5 km. Detta passade i och för sig mig ganska bra då jag behöver få upp lite tempo och flås i löpningen. Vi började med uppvärmning i ca 30 minuter innan vi nådde fram till startplatsen som var på banvallen mellan Skövde och Varnhem. Vi startade strax bortanför Svarvarebacken och skulle springa hela vägen till Södra bergvägen där banvallen slutar. Det var en sträcka på 4,8 km.

Jag tror vi var ett gäng på nästan 40 personer. Vi drog iväg i bra fart direkt. Jag kände ganska snart att min lilla klunga höll ett jämt tempo på ca strax under 4 min/km, men jag kände att jag hade lite mer att ge så jag gick upp och drog i klungan och lyckades springa ifrån mitt gäng. Min sluttid stannade på 16,30 på de här 4.8 kilometrarna. Det gav km tid på ungefär 3,42. Det är nog bland det snabbaste jag någonsin sprungit på!! Än så länge så fungerar tydligen kroppen:-). Mycket nöjd med passet.

När jag kom hem fanns det korv stroganoff klart och Ingela hade fixat med en kollega som bor utanför Herrljunga att hon skulle hämta golfklubban och lämna till en annan kollega på ett möte i Vänersborg. Låter det krångligt? Ja, om allt går väl så får hon hit klubban till onsdag i alla fall.

Dimbo - ett paradis för golfare

Dimbo – ett paradis för golfare

2 Responses to Säsongens snabbaste löppass!

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Å du säger att du inte springerr sub 1:45 i Göteborg… Hahaha du kommer krossa den tiden med din tävlingsskalle😁 Bra sprungit idag!

  2. Jan Andersson skriver:

    3:42-tempo på nästan fem kilometer?! Galet snabbt ju!!! Bra jobbat! Du kommer helt klart att äga i Göteborg. Nästa gång placeras du i Elitstartgruppen. 🙂

Lämna en kommentar