Besök på Skidome i Göteborg

Igår var vi i Göteborg och då passade vi på att besöka Göteborgs nya multisportarena som hade invigning 10 juli. Det är en mäktig byggnad som ska vara anläggning för olika idrotter t ex längdskidåkning, fotboll, handboll och styrketräning. Jag var naturligtvis mest intresserad av att titta på anläggningen för inomhusskidåkning. Detta är en anläggning som ska vara av typen Torsbytunneln. Nu var jag aldrig inne och kände på temperatur eller snö utan jag stod bara utanför och kikade genom fönstren men min första känsla var att det påminner om ett stort parkeringshus fyllt med snö där man åker fram  och tillbaka mellan stora betongpelare. I dagsläget kan jag inte säga om det är bra eller dåligt men innan hösten är över så ska jag ha varit där inne och kört ett pass för att kunna göra en bättre bedömning av arenan.

I övrigt så har vi tillbringat en natt på Hotel 11 i Göteborg. Vi startade dagen med spel på Alingsås golfklubb innan vi åkte vidare till hotellet. På kvällen var vi ute i Göteborgsvimlet och käkade och drack gott. Vi åkte hem igår eftermiddag lagom så att jag skulle kunna köra ett kortpass på rullskidorna. Det blev ett riktigt snabbpass. Jag körde första skatepasset för säsongen på mina eagleskidor och de går riktigt fort. Jag körde 22 km på 50 min, det blev en snittfart på 26 km/tim, häftigt:-)

På kvällen fick vi besök av goda vänner och vi grillade kalkonschnitzel som är supergott att grilla. Vi hade en trevlig kväll och idag träffade vi dem i Lundsbrunn för en golfrunda. Vi spelade grabbar mot tjejer och idag lyckades grabbarna vinna rätt komfortabelt. Tyvärr har tjejerna vunnit två år i rad innan dess så de leder fortfarande men vi tog i alla fall in en match.

När vi kom hem åkte jag rullskidor till Simsjön och Ingela åkte bil dit och simmade första utomhuspasset i Simsjön iklädd våtdräkt. Det var tydligen kallt!

Skidome - färgglatt värre

Skidome – färgglatt värre

Skidåkning i P-hus??

Skidåkning i P-hus??

Beach ska det också bli i huset

Beach ska det också bli i huset

 

 

Lämna en kommentar