Cykling och trädgårdsfix

I morse hängde vi på min cykel bakpå bilen och så åkte vi till Öglunda för ett cykel- och rullskidpass. Micke och Lars åkte rullskidor och jag på cykel. I Skövde sken solen på morgonen men i Skara var det tyvärr mulet. Jag var riktigt trött i benen efter gårdagen så jag var inställd på två timmars plåga och det kändes i benen när vi gav oss iväg. Men ju längre vi kom desto mer släppte värken i benen faktiskt så det var ett helt okej pass. Vi kom fram till målet (Öglunda kyrka) efter 1,43 och det var den snabbaste tiden vi haft. Riktigt nöjd med mig själv!

Hemma igen och fixa lunch för vi var båda rejält hungriga efter passet. Därefter så gick vi ut trädgården för att fixa lite. Vädret var ju riktigt bra med sol och ganska varmt så att man faktiskt kunde dra på sig shortsen. Vi monterade ihop en kompost som vi fått och hittade en bra plats till den. Sedan blev det rensning i rabatter och land och Micke tog upp lite plattor och lade om dem så att det inte skulle samlas vatten där.

Nu kände vi att det var dags att njuta lite av solen – det har vi ju inte direkt kunnat göra förut under semestern. Det var visserligen en hel del moln men det var himla skönt att få lite sol och värme. Sedan åkte vi till Södermalms IP för att se Skövde Ultrafestival som anordnades där denna helgen. Det är alltså en tävling för ultralöpare och man kan välja att springa 48 timmar, 24 timmar, 12 timmar, 6 timmar eller 1 timme på en 400-metersbana. Vi hade bara hört talas om sådana här tävlingar men tänkte att det kunde vara kul att se det live.

När vi kom till Södermalm så var det nog ett 50-tal löpare som kämpade sig runt löparbanan. De flesta gick, småjoggade och några få personer sprang. De såg väldigt slitna och trötta ut och en del hade ju hållit på över ett dygn så det var kanske inte så konstigt. Vi konstaterade ganska snabbt att detta inte är något för oss i varje fall för det såg väldigt monotont ut att springa varv efter varv efter varv. Det ser ut att vara rejält slitsamt för kroppen också och många hade skavsår, ont i höfter och knän. Men det var kul att se hur det går till.

På kvällen lagade vi middag och idag blev det ryggbiff med kantarellsås och färskpotatis. Sedan fick vi trevligt besök av Jörgen och Katarina och kvällen förlöpte snabbt. I morgon har vi bokat golf och på eftermiddagen är det födelsedagskalas för Lars som fyller år. Inte kan man tro att han är 70+ med den farten han håller på rullskidorna….

Lars och Ingela efter passet

Lars och Ingela efter passet

Ultrafestival i Skövde

Ultrafestival i Skövde

Vår nya kompost

Vår nya kompost

Lämna en kommentar