Onsdagsgolf

I dag hade vi bokat tid i Onsdagsgolfen efter jobbet. Kl 16.00 gick vi ut tillsammans med två av Mickes jobbarkompisar och vädret var suveränt bra och det såg faktiskt ut som att vi kunde slippa få golfklubborna blöta. Som vanligt i golf så gick spelet lite upp och ner och bra slag varvades med mindre bra slag.

När rundan var slut så hade Fredrik 74, Lars 75, Micke 78 och jag hade 79. Imorgon får vi se vart vi hamnar i tävlingen men det blir nog i mitten någonstans. En fin kväll och en rolig golfrunda!

Jag tänkte skriva lite om min 6:1 dag i måndags. 6:1 är istället för 5:2 som är betydligt mer känt men jag tycker det räcker med EN dag med mindre kalorier. Jag har inte kört detta på ett bra tag men efter semestern tyckte jag att det var dags att prova igen. Denna måndag tänkte jag testa att dricka mixade juicer och eftersom det inte verkade gå att köpa färdiga sådana så letade jag upp recept för fyra juicer som man skulle ta under en dag.

Jag älskar mat och det är ganska tufft att äta betydligt mindre än man brukar under en dag. Men jag var taggad och på söndagskvällen hade jag alla ingredienserna till fyra juicer och med mixern i högsta hugg körde jag igång. Det blev fyra flaskor fyllda med juicer i olika färger. Jag var lite skeptisk till vissa av dem men tänkte att jag i alla fall ska prova detta.

På morgonen tog jag frukostjuicen och den var riktigt god och faktiskt ganska mättande. Jag brukar äta gröt på morgonen så jag var osäker på om jag verkligen skulle klara mig till lunch men det gick bra. Till lunch hade jag en juice som smakade sådär när jag gjorde den men nu när jag tog den var den riktigt god. Det berodde antagligen på att jag var rejält hungrig. När jag kom hem från jobbet var det dax för en ny flaska till mellanmål och den var också väldigt god och bestod av jordgubbar och lime. Jag funderade på om jag skulle orka träna något men jag kände mig pigg och gick upp på berget och körde powerwalk och lite jogging runt femman och 15 min styrka efter det. När jag kom hem var det dax för middagsjuicen som var ilsket grön men god.

Om jag ska summera måndagen så gick det bättre än förväntat. Jag var inte lika hungrig som jag trodde att jag skulle vara för juicerna mättade bra. Under dagen drack jag mycket vatten och åt även ett äpple och en nektarin och jag unnade mig även ett par koppar kaffe. Jag kände mig inte trött och hängig som jag gjort förut när jag kört andra recept under lågkaloridagen. Så om ni känner för att ta en dag med lite mindre kalorier så kan jag rekommendera juicer av olika slag. Det som är bra är också att man inte går och småäter och att man verkligen får känna efter om man är hungrig eller bara sugen på något. Sedan gör det ju inget att man tappar några hekto också 🙂

Recept:

Morgonjuice: 1 apelsin, 1 dl jordgubbar, 1 morot, 1 bit ingefära

Lunch: 1 dl hallon eller blåbär, 1 avokado, 1/2 dl mandelmjölk, 1 msk linfrö

Mellanmål: 2 dl jordgubbar, 1 lime

Middag: 2 dl spenat, 1 apelsin, 1/2 banan

Lycka till och skicka gärna in kommentarer på bloggen om ni provar!

Lämna en kommentar