Idag åkte vi och tittade på IFK ungdomarna när de tävlade

I morse satt Ingela och jag och käkade frukost och funderade på vad vi skulle göra idag. Eftersom jag inte är fullt frisk så var det ingen självklarhet att jag skulle åka skidor så vi bestämde istället att vi skulle åka till Tidaholm ( Hellindsloppet ) för att heja på IFK:s ungdomar som skulle vara med och tävla där.

Det var en skate-tävling och detta var nog tur för det var ett så kallat vallningsföre, det vill säga runt 0 grader. Då är det alltid lurigt att få till fästvallan. Men nu var det en skatetävling och då behövde inte vallarna bekymra sig för den biten. IFK hade ett bra gäng ungdomar som skulle fajtas om placeringarna. Först ut av IFK:arna var den näst intill oslagbare Carl Björk i klassen 9-10 och han vann naturligtvis ganska övertygande. I samma klass gjorde Måns Å tävlingsdebut med den äran. Nästa man ut var Melker Åkerström i 11-12 och han gjorde också ett bra lopp i den alltid så tuffa klassen. Nästa man ut var en kvinna:-) Lina Björk som bara blir bättre o bättre. Hon har ju haft lite problem tidigare med skatetekniken men nu tycker jag det har lossnat riktigt bra. Jag ser fram emot att se hennes utveckling framöver.

Sen har vi några åkare som är ganska nya i klubben. Det är Helmer Tallbacka och Jesper Nyman och de kommer att få fart på skidorna framöver, det är jag säker på. De hade en intern kamp sinsemellan. Sen har vi våra riktigt starka grabbar i 15-16 klassen och det är Harald Östensen och Edvin Qvist. Idag var det Edvin som hade den bättre farten av dom båda men det är riktigt roligt att se att vi har två så jämna och starka grabbar i denna tuffa klassen. Kämpa på med träningen nu alla IFK:are så kommer ni att klättra ytterligare i resultatlistorna.

IFK:are i tävlingen

IFK:are i tävlingen

IMG_0071IMG_0072

 

IMG_0073

Efter Tidaholms resan blev det till att bänka sig framför TV:n för att se avslutningen i touren som inte blev så spännande med idel norska segrar. Det var i alla fall roligt att se Kalla spurta till en fin fjärde plats. Hoppas hennes form håller i sig i kommande tävlingar. Jag hann köra en sväng med snöslungan hemma också eftersom vi (äntligen) fick vår gata plogad.

Roligt med maskiner!

Roligt med maskiner!

Nu på kvällen så kunde jag inte hålla mig från att åka lite skidor trots att jag inte är helt frisk, men jag körde väldigt lugnt. Det blev 5 varv på konstsnön. Jag fick en hel del förfrågningar om vallning idag. Det jag kan säga om vallning i ett sånt här före 0-grader är att det är väldigt svårt att få till det. Väldigt ofta så får man problem med att det ”fryser under”, det vill säga att det fastnar snö under skidorna.

De som har vallningsfria skidor i dessa fören har dragit vinstlotten. Det är den här sortens skidor som verkligen passar bra i de här förena. Men om man skulle våga sig på en rekommendation så skulle jag nog lagt på Swix WR 75 och gnuggat ut den ordentligt till ett jämnt och tunt lager. Sen skulle jag lagt ett tunt lager blått ovanpå utan att gnugga ut. Detta för att minska att det fryser under.

Nu ska det tydligen bli lite mildare ett par dagar men därefter blir det riktigt kallt igen. Vi hoppas att kommunen kör för fullt med kanonerna så att den sista delen av konstsnön blir klar samt att de får till massa snö som ska användas till Stadssprinten i februari. Jag vill snabbt bli frisk nu så att jag kan köra på riktigt på våra fina spår på berget.

Jag mätte till knappt 30 cm i vår trädgård

Jag mätte till knappt 30 cm i vår trädgård

Denna helg har det varit mycket skidor men i morgon blir det faktiskt ett avbrott då vi ska på möte på Golfklubben. Skövde ska tydligen bygga om stora delar av vår golfbana så det ska bli spännande att se deras planer. Men sedan blir det skidor igen…

Lämna en kommentar