Bra skidpass på Billingen

Idag fick jag till ett hyfsat skidpass. Det var hårda, fina spår och det gick ganska lätt från början men sen började det snöa och då gick det tyngre och tyngre. Snön som kom igår var riktigt bra, tror nog det kom ca 10 cm. Idag var det nog svårvallat för de som ville få till ett par bra skidor. Nu har de kört ut snö över hela skidstadion så nu är det bara att vänta på morgondagens sprinttävling. Det var mycket folk som åkte skidor ikväll – kul!

Fin kvällsåkning på berget

Fin kvällsåkning på berget

Ikväll ska jag fixa till Edvins skidor inför sprinten i morgon. Jag tror att det blir bäst för honom att staka på blanka skidor. Jag räknar med att göra iordning hans skateskidor som han ska staka på. Det blir ett hårt paraffin i botten sen lägger jag SkiGo C22 fluid ovanpå och en rakriller.

På lördag morgon åker jag till Ulricehamn för att jobba för Swix på Västgötaloppet. På lördagen är det Tjejloppet som är ett uppskattat arrangemang för många som vill förbereda sig eller seeda sig till TjejVasan. På lördagen går också Motionsloppet. Ett motionslopp som är seedningsgrundande till Vasaloppet och övriga arrangemang under Vasaloppets vintervecka. Motionsloppet genomförs 13 februari över 42 km, 21 km eller 12 km.

På söndagen genomförs själva Tävlingsloppet och i dagsloppet är det nästan 500 anmälda skidåkare. Swix kommer ha vallaservice och även stavservice till viss del. Vallaservice innefattar vallning innan loppet för den som vill och viss service utmed banan. Nu är kylan på väg så det kan nog bli en fin tävling.

Lämna en kommentar