Riktigt bra skiddag både på Billingen och i Vasaloppspåren

Idag har det varet ett riktigt fint skidväder i stora delar av Sverige. På billingen var det helt perfekt. Jag körde milen ett varv och sen körde jag runt på konstsnön. Idag blev det enbart stakning på mina Atomic carbonskidor. Fick även rapporter från Grönklitt och från Vasaloppsarenan och det var samma fina väder där med. Ska ni åka milen eller femman så måste ni nog passa på i morgon för sedan så kommer det att börja bli dåligt med snön.

Pappa på milen

Pappa på milen

På eftermiddagen drog vi till campingen för att titta till den. Det var lika fint väder där och vi gick runt hela campingen och därefter körde vi igång engångsgrillen som vi hade med oss. Vi grillade korv som lunch och sedan blev det kaffe och kanelbulle. Det var härligt att sitta vid solväggen och låta solen värma en. Det finns ett 2 km-spår och ett 5-km spår vid campingen och vi testgick 2 km-spåret idag och det kommer bli fint att springa här i vår och sommar. Vi träffade även några av våra säsongsgäster som var där och tittade till sina platser.

Årets första korvgrillning

Årets första korvgrillning

Micke och Thore på ljugarebänken

Micke och Thore på ljugarebänken

Fin utsikt över Viken

Fin utsikt över Viken

Knutsson och Johanna var också där och röjde i butiken/receptionen. Det kommer bli riktigt fint när de har målat väggar och tak och även satt in en ny receptionsdisk. Nu är det bara två månader kvar innan säsongsgästerna flyttar in och det ska bli väldigt spännande med denna nya verksamhet.

Nu har vi ätit rårakor med creme fraiche och löjrom. En lagom rätt så här på lördagskvällen. Dessert blir nog en skål lösgodis ikväll igen…. 🙂

2 Responses to Riktigt bra skiddag både på Billingen och i Vasaloppspåren

  1. Jonny persson skriver:

    Hej.Trevlig blogg att läsa undrar om man kan få ett vallatips vad man skall valla fäste för måndag.mvh jonny

    • mickesskidblogg skriver:

      Tackar för att du läser bloggen. Jag misstänker att det är inför Måndagens öppetspår du ska valla till.
      När det gäller glid skulle jag rekomendera ett hårt HF paraffin t,ex Swix Marathon svart. Vill man toppa med något så har jag testat SkiGo C44 fluid som jag vet går bra i det föret.
      I fästet värmer du in ett lager Swix WR40, sen lägger du 3-4 lager Swix WR45. Bra att ha med om fästet skulle bli sämre är Swix WR55N
      // Micke

Lämna en kommentar