Säsongspremiär på rullskidorna

Idag gjorde jag årets första rullskidpass. Jag körde ett pass på snabba hjul ihop med Ingela, hon på cykel. Vi körde från Strömsnäs Camping strax utanför Forsvik och till Undenäs. Det blev ett pass på 18,5 km. Det var en riktigt bra rullskidväg i perfekt vårväder. Ingela hade stora problem att hinna med, speciellt när det gick uppför. Anledningen till att vi åkte där var att vi hade varit och jobbat på campingen innan. Vädret var fantastiskt och det var härligt att sitta på altanen i gassande solsken och titta ut över Viken.

Knutssons nya altan

Knutssons nya altan

Fika på campingen

Fika på campingen

Ingela vilar i solen

Ingela vilar i solen

Gårdagen tillbringade jag också på campingen och vi jobbade med diverse grejer. Då var det inte alls lika varmt dock utan blåste ganska rejält. Men det var kul att jobba med att få ordning på mer och mer grejer nu inför öppningen den 22 april då våra säsongsgäster dyker upp.

Nu skriver Ingela… Jag skolkade från lördagens arbete och var med på tjejträff istället. Vi är ett gäng tjejer som ses ett par gånger om året och de flesta av oss har känt varandra sedan lågstadiet. Jag tror det är ganska unikt att man håller ihop så länge. Idag träffades vi i stan och åkte gemensamt ut till Laserdome i Skultorp.

Först skulle vi köra shuffleboard som ingen av oss hade provat förut. Det visade sig vara riktigt roligt och dessutom svårt. Man ska skjuta iväg en ”puck” på ett avlångt träbord och komma så långt som möjligt, men inte för hårt för då åker man av banan. Man får olika poäng beroende på hur bra man placerar pucken. Sedan kan man förstås knocka bort de andras puckar. Man spelar i två lag vid varje bord. Det gick riktigt bra för mig och jag vann mina matcher ganska lätt. Jag kan rekommendera detta spel om ni vill testa något nytt och dessutom kan alla vara med. Ingen fysisk styrka krävs utan mer rätt känsla.

Därefter hade vi en timmes relax när vi bastade, duschade och fixade till oss lite. Skönt att sitta i bastun och prata lite (eller mycket). Sedan gick vi ut och fikade inför den sista aktiviteten som var upplevelsegolf. Det är alltså minigolf men banorna är uppbyggda på lite speciella sätt. En bana är till exempel att man ska slå upp bollen på ett biljardbord och slå ner bollen i ett hål med hjälp av en biljardkö för att slutligen slå i bollen i hål med klubban.

När vi var klara med detta åkte vi tillbaka in till stan och hem till en av tjejerna där det var dags för matlagning. Vi körde en trerätters med italienskt tema. Jag kan informera att alla tjejerna är rätt bra på matlagning så man hinner knappt säga vad alla ska göra så är det full aktivitet i köket. Jag fick inte ens plats i köket utan fick stå i vardagsrummet och vispa grädde till desserten och försöka att undvika att få grädde över hela tapeten.

Till slut var middagen klar och vi började med en låda med panerad aubergine och en fantastiskt god tomatsås med massa goda ingredienser i. Överst låg det lufttorkad skinka och massa parmesan. Denna förrätt var riktigt god! Nästa rätt var Viello Tonnato, alltså kalvkött med tonfisksås. Ni kanske tycker att det låter som en konstig kombination men det är en italiensk klassiker som smakar supergott. Tonfisksåsen hade jag kunnat äta med sked. Till sist var det dags för ”min” rätt, nämligen Tiramisu. Jag älskar denna dessert men vet också att den kan variera i kvalitet. Tiramisu betyder ungefär ”Pigga upp mig” och kommer väl av att den innehåller kaffe och cognac/likör. Även i Italien har jag fått Tiramisu som inte varit jättegod. MEN, som tur var så smakade kvällens Tiramisu delikat.

Efter en lång dag och kväll ringde jag till Micke som var snäll och hämtade mig i stan och då var det kallt! En härlig dag med mina fina vänner!

Förrätten som var superb

Förrätten som var superb

Tiramisu

Tiramisu

 

Lämna en kommentar