Rullskidpass i Forsvik

Idag blev det ett riktigt bra rullskidpass på 2 timmar. Emil och Johan Kristoffersson med familj har varit här och hälsat på och då körde vi ett pass ihop, även pappa och Kent B var med på passet. Det blev campingen, Forsvik, Mölltorp, Karlsborg och hem igen.

Men när vi kom till campingen så bestämde Emil och Johan att vi skulle köra en stund till. De ville få 2 timmar så det blev en kvart extra. Hela passet kändes riktigt bra.

Jag körde även detta passet på mina lite längre stavar. Jag pratade med våra elitåkare i landet angående det här med längre stavar och de säger att det går bättre så länge man orkar hålla upp tekniken, alltså komma upp över stavarna, men direkt när man börjar bli trött och inte kommer upp ordentligt då blir det helt plötsligt ingen fördel med längre stavar. Detta är att tänka på för alla motionärer som börjar köra med extremt långa stavar. Det finns alltså ingen fördel att köra med extra långa stavar och sedan sätta i spetsarna på tok för långt bak. Då kan man lika gärna ha en ”normallängd” på stavarna.

För övrigt har det varit en dag med minst sagt skiftande väderlek. Ena stunden öste regnet ner och det kändes riktigt kallt och i nästa stund sken solen och man kunde lagt sig och solat. Svensk sommar, eller?

Nu sitter vi i husvagnen och bloggar lite innan läggdax. Vi har inte fått fart på TV:n än men i morgon kanske vi ska fixa det så vi åtminstone kan se nyheterna på kvällen. Anledningen till att vi inte fått igång TV:n än är att campingen tydligen ligger mittemellan Motalas och Skövde sändare, vilket enligt experterna gör att vi måste ha en starkare antenn.

Lämna en kommentar