Intensiva dagar

Ingela skriver…. Tillbaka igen efter några dagar borta från bloggen. I fredags jobbade vi på Strömsnäs och sedan hem på kvällen och snabbt passa på att vattna blommor, städa upp, rensa i trädgården. Sedan lyxade vi faktiskt till det och såg på TV:n. Det var länge sedan….eftersom vi fortfarande inte fått till det med TV:n i husvagnen. Upp på lördag och lite fortsatt fixande. Jag gjorde bland annat en kall romsås till 18 personer som jag skulle ta med till dagens kusinträff hemma hos min mor.

På plats hos mor i Töreboda för att äta lunch med mina systrar, deras barn och familjer och min kusin med fru och min mors kusin. Kusinträff för alla, med andra ord där den yngsta var 8 veckor och den äldsta en bit över 80… Alla kan ju naturligtvis inte komma men de som hade möjlighet dök upp och det var en trevlig lunch med fantastisk fisk från Klangehamn (ligger i Granvik) och denna varmrökta lax kan jag verkligen rekommendera. Därefter blev det äppelpaj med vaniljsås.

Sedan var det dags att åka tillbaka till campingen för lite jobb och så skulle vi även träffa vänner från Kungälv som kommit dit för att campa och spela golf med oss. På kvällen bjöd de oss på fantastisk mat i form av grillat kött från en gårdsbutik på Orust och detta var verkligen gott. En riktigt gourmetdag, med andra ord. Det var ingen jättevärme denna dag men vi kunde ändå sitta ute och prata till ca 22.30.

Nästa dag var det dags för en golfrunda på Töreboda Golfklubb som heter Månsarud. Vi brukar träffa dessa vänner och spela en golfrunda per år och då har vi tuff tävling mellan män och kvinnor. Så var det även i år och det var jämnt ända till sista hålen men där lyckades killarna (med mycket tur) dra ifrån och vinna med en poäng. Suck….nu får vi vänta ända till nästa år för att få revansch. Det var en solig och fin dag i Töreboda så vi bestämde att vi skulle bada i Viken när vi kom tillbaka, oavsett temperatur.

Tillbaka på Strömsnäs så var det muligt och blåsigt och bada kändes långt borta. Men det var i alla fall tre av oss som kastade oss i det sjuttongradiga vattnet för ett snabbt dopp. Skönt var det inte men vi gjorde det i alla fall. Därefter grillade vi kycklingfilé och åt tillsammans med klyftpotatis och kall sås. Kvällen var trevlig och vi satt uppe och pratade så länge vi orkade.

Idag är det måndag och vi har massor med gäster här. Det är snudd på fullbokat och dagen flyger iväg när det är så fullbelagt. Jätteroligt att så många hittar hit! Kvällens middag blev kl 20.45 i form av kokt potatis och grynkorv – helt OK. Nu har vi tagit en kvällspromenad längs med Vikens strand och tittat på solnedgången. Nu har grabbarna satt igång med TV-fixandet igen och kanske, kanske kan vi titta lite på TV snart.

 

Lämna en kommentar