Skidåkning på Mössberg

Idag efter jobbet drog jag till Falköping för att se om det gick att åka skidor på Mösseberg. Det var väl kanske inte det optimala vädret eftersom det var 3 plus, regn och riktigt dimmigt uppe på Mösseberg. Jag hade med mig två par skidor, ett par stakskidor och ett par SkinTec skidor.

Jag började med att köra ett par varv på deras 1400 m bana med stakskidorna. Det gick lite trögt, dels för att det var sån kramsnö och dels för att det hade trillat ner löv i spåret. Sen bytte jag skidor för att testa SkinTec i deta vädret. Dessa skidor gick riktigt bra. De gled ungefär lika bra som de andra skidorna och det var ett grymt bra fäste.

Det är bra att de har fått fram så bra vallningsfria skidor. Detta kommer att underlätta för många som inte gillar att hålla på att valla. Jag har märkt under mina längdträffar som jag har varit på under hösten att det är mycket frågor kring dessa skidor. Jag tror nog att det är kvinnor som kommer att vara den stora kundkretsen. De accepterar att de inte kan valla och de är inte heller intresserade, medans gubbarna resonerar som så att de kan valla.

En stor skillnad märker man när man åker på Mösseberg är att det är väldigt lite skidåkare ute i spåren. På Billingen här i Skövde är det alltid folk ute och åker skidor oavsett väder och spårkvalitet.

Spåren idag på Mössberg

Spåren idag på Mössberg

 

Lämna en kommentar