Ett skidpass på Kallhyttans skidområde

I morse drog Fredrik och jag till Kallhytan ( Filipstad ) för att åka skidor. Det var +6 grader när vi lämnade Skövde kl 07:30 i morse. När vi passerade Kristinehamn så sjönk temperaturen helt plötsligt från 6 grader till +1 grad. När vi sedan kom till Filipstad så var det 0 grader och snöade lite grann.

Jag hade med mig några olika par Atomicskidor som jag hade tänkt att prova under passet. Men när jag upptäckte att jag hade glömt alla vallor hemma så var det bara att lägga ett par av skidorna åt sidan. Jag upptäckte också att jag även glömt min vätska hemma, men så är det ibland. Nu var banan hyfsat platt så att staka sig igenom hela passet var egentligen inget konstigt.

Jag tog ett par Atomicskidor helt utan valla och körde ett antal varv på dom, men jag tyckte de ”sög” en del. Det hade nog behövts en grövre struktur för att få fart på dom. På dessa skidor hade jag en Prolink bindning så att jag kunde pröva mina nya skidskor. Efter en stund på dessa skidor bytte jag till mina favoritskidor ( Atomic carbon ). På dessa skidor har jag en SNS bindning så jag fick byta skor. De här skidorna gick som vanligt riktigt lätt. På dom hade jag Swix Marathon vit och en rak 1mm redcreak struktur. Jag körde ett antal varv på dom innan jag bestämde mig för att köra lite lugnare och samtidigt gå över till ”riktig” skidåkning, dvs skidor med fäste på. Det fick bli ett par SkinTecskidor.

Jag blir återigen överraskad över hur bra den här typen av skidor går. Jag hade bergfäste i de här förhållandevis hårda spåren. Passet blev nästan 2 timmar och 30 kilometer långt. Det var härligt att få åka skidor.

Den här skidanläggningen är en av de modernaste i landet. Här startar kanonerna med automatik vid – 2 grader. Det var ett snötäcke på minst en halv meter. Här kostar dygnskort 50 kronor, veckokort 250 kr och årskort 600. Det är billigare än här i Skövde!! Kan även tillägga att det fanns ett familjekort att köpa för 900 kr/säsong. Något att tänka på för Skövde?

När jag kom hem så var det dags att åka till Falköping på Glöggmingel hos en kollega till Ingela som hade fyllt 60 år. Nu är vi hemma och tar det lite lugnt och vi fick även ett kort besök av Emil och Ellen som var här en sväng.

1 Responses to Ett skidpass på Kallhyttans skidområde

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Skövde blir väl snart av med Vasaloppscentret om dom ska fortsätta vara så omoderna med snöproduktionen😉 Kompisen åker i Tranemo och där har dom 60-100 cm tjockt just nu på en 700 m vändbana.

Lämna en kommentar