Träning i stakmaskinen

Ingela skriver…. Eftersom jag har mycket tid för mig själv denna veckan så har jag tänkt att träna en hel del. Har börjat bra med powerwalk+styrka i lördags, gymmet i söndags och så var det dags för stakmaskinen i vår källare denna kväll. Jag är absolut inte bra på vilken teknik man ska ha – kör på bara så gott jag kan. Micke hade pratat om att det fanns färdiga förslag på intervallträning och eftersom jag vill träna mer kondition så tänkte jag att intervaller blir bra.

Jag började att leta efter dessa färdiga program men hittade inget. Jag är en otålig person så jag kände att jag får hitta på något program själv. Jag började med att köra 1000 meter och sedan 500 meter. När jag vilade inför intervall nr 3 så hittade jag plötsligt de standardprogram på intervaller som jag letat efter. Eftersom jag redan kört två omgångar ville jag inte köra så många fler utan tog ett program med 4 intervaller. Den första var på 2000 m och i slutet var jag hur trött som helst och tänkte att det blir nog inga fler för min del. Det var riktigt jobbigt det sista!

Men efter 3 minuters vila så tänkte jag att jag provar med nästa intervall som var 1500 meter. Som vanligt när man kör stakmaskinen så går det bra i början och sedan dör armarna och man blir så himla trött. Tog mig i alla fall igenom denna intervall och tänkte att nu får det vara bra. Men jag har väldigt svårt att ändra något som jag har bestämt mig för (på gott och ont) så jag tänkte att det SKA gå. Nästa intervall var 1000 meter och jag började få rejält ont i ena handen på grund av att Micke har bytt ut de sköna, ergonomiska handtagen till obekväma skidhandtag, av någon konstig anledning :-). Inför sista 500 metrarna så var mina armar helt slut men det var bara att köra på. Sista omgången gick riktigt bra men sedan var jag riktigt trött men stolt över att jag tagit mig igenom programmet + mina två egna intervaller.

Efter dusch så blev det middag och nu ska jag se på Cancergalan på TV4. Det kommer bli många tårar framför TV:n ikväll och många som berättar om sina livsöden och möten med denna hemska sjukdom. Det vi kan göra för att bekämpa cancer är ju att motionera och röra på sig och att äta bra mat och INTE röka. Kvällens program påminner en också om att vi ska ta vara på livet, ta hand om varandra och inte lägga energi på dumma småsaker.

Micke ringde i morse och det snöade inte idag men det hade nog kommit minst 40 cm hittills. Igår kväll åkte de en gammal lift upp till en restaurang och nerför åker man ensam i en typ av bob i en lång bana. Det går fort och det gillar både Micke och Emil så de hade haft kul.

Utsikt över byn från restaurangen

Utsikt över byn från restaurangen

Ledarna sitter och väntar på att få åka upp till restaurangen

Ledarna sitter och väntar på att få åka upp till restaurangen

Lämna en kommentar