STS Alpresors längdveckor

Hej på er alla läsare. Idag tänkte jag göra lite reklam för Alpresors längdveckor som är två helt underbara veckor. De här två veckorna som brukar vara Vecka 2 och Vecka 3 är något som jag skulle vilja rekommendera alla skidåkare som jag känner. Jag jobbar som instruktör under en av dessa veckor. Jag har gjort det i två år nu och i år så jobbade jag vecka 2.

Vi var 4 instruktörer som hade hand om 57 deltagare denna veckan. Instruktörerna var Emil Svensson ( min son ) som till vardags är skidlärare på Skidgymnasiet i Torsby, sen var det Lennart Cedervärn som är racing ansvarig på Atomic med bl,a Hanna Falk i teamet, och så var det Daniel Tynell trefaldig Vasaloppsvinnare som just nu driver Ski team Tynell, och så var det jag. Sen så har vi med oss Friskis & Svettis-instruktör och en yogainstruktör.

Resan för deltagarna är en resa där man kombinerar teknikträning med en bra semester. En dag för eleverna kan se ut ungefär så här. De vaknar vid 07:30 tiden och går ner och äter en grym frukost på tex Salzburger Hof. Eller för de riktigt pigga så kan man köra ett Friskis- eller yogapass innan frukost. Sen vid 09:30 går bussen upp till skidanläggningen som heter SportGastein. Här får man skidutbildning fram till ca 12:30 och sen går bussen hem igen vid 13:00. De som vill, stannar kvar och kör egen träning och tar en senare buss tillbaka till hotellet.

När man är tillbaka på hotellet så kan man gå till Spa-anläggningen och ligga i poolen eller basta eller om man vill sitta och snacka i baren eller kanske bara slappa på rummet. Vid 19:00 börjar middagen. Men innan den kan man köra ett Friskis-eller Yoga pass. Men middagen består av en 5-rätters middag som är bland de bästa middagarna som jag har varit på. Efter detta så brukar de samlas i baren och sitta och snacka innan det är dags att knyta sig. Så här kan en normal dag se ut.

En del kvällar så håller vi instruktörer olika föredrag eller info om t ex skidor, vallor eller klädprovning. Vi har även en del sponsorer som tex Craft, Intersport, Atomic. Atomic lånar ut skidor för test för de som vill prova nya skidor. I resan ingår även en hel del prylar som alla får. Det är en sk goodie bag som innehåller mycket fina prylar. I år så lottade vi ut ett par helt nya SkinTec-skidor till alla som hade provat dom under veckan. Resan vänder sig till alla som har skidor. I år hade vi elever från 18 år och upp till ca 70 år och allt från helt nybörjare till hyfsade Vasaloppsåkare. Jag lovar att om ni bokar denna resan så kommer ni inte ångra er. Det är en fantastisk resa för alla som gillar skidor och semester. Gå gärna in på Alpresors hemsida och klicka er fram via temaresor, längdveckan.

http://www.alpresor.se är adressen till hemsidan – gå gärna in och titta och bli frestad av de fina bilderna. Nedan ser ni några bilder från deras hemsida:

langdvecka_bild2_1384px langdvecka_bild3_1384px langdvecka_start-2017_2_1384x790px

Jag tänkte slutligen bara skriva en kort rapport om läget i spåren idag. Jag var uppe och körde ett pass nu i kväll och det var riktigt fina förhållanden. Det var hårda grovkorniga spår. Jag tror att man ska valla med K22 Universal klister blandat med KX 35 violett. Vill man inte lägga på klister så kan det gå med burkar VR55N och VR62. Alla vallorna som jag rekommenderat är Swixvallor.

Bilder från kvällen

Bilder från kvällen

billingen

Lämna en kommentar